Apple обвини притежателя на патент Arendi S.A.R.L. в разкриването на

...
Apple обвини притежателя на патент Arendi S.A.R.L. в разкриването на
Коментари Харесай

Apple иска да накаже собственика на патента Arendi за разкриване на класифицирана информация по време на процеса с Google

Apple упрекна притежателя на патент Arendi S.A.R.L. в разкриването на класифицирана информация по отношение на детайлите по съглашението с компанията от Купертино – в това число какъв брой пари са платени, с цел да може компанията да се откаже от исковете си против Apple. Данните бяха оповестени в обособен случай, в който Arendi заведе дело против Гугъл.

След като Гугъл завоюва правосъдното дело за 45,5 милиона $, Apple, която не взе участие в делото, изиска от съда Arendi и адвокатската адвокатска фирма Susman Godfrey, която я съставлява, да бъдат санкционирани.

Известно е, че Arendi е съдил няколко компании за нарушение на патенти, в това число Apple и Гугъл. Делото против Apple е заведено още през 2012 година, а против Гугъл – през 2013 година Твърди се, че мобилните устройства на фирмите употребяват нелегално патентовани технологии.

През 2021 година Apple реализира съглашение за дискретност с Arendi, само че както оповестяват от Купертино, компанията е изпратила свои представители в процеса, с присъединяване на Гугъл, тъй като се притеснява, че Arendi ще разкрие поверителна информация. Това се удостовери по време на процеса.

Компанията споделя, че един от специалистите на Arendi е разкрил изискванията по съглашението в изявление с юристите, наети от ищеца, нарушавайки клаузата за дискретност на съглашението. Твърди се, че Arendi и неговите юристи имат „ мощни претекстове “ да излязат „ отвън границите “, като хипотетично несъзнателно разкриват поверителна информация за Apple в своя лична изгода.

Susman Godfrey преди този момент е представлявал Arendi в няколко каузи, в това число и против Samsung, LG и Apple. Последната изисква от съда да осъди подсъдимите да заплатят незнайна сума за “драстични нарушавания “.

Трябва да се означи, че Apple взе участие интензивно в съдилищата, както като просител, по този начин и като ответник. Компанията неотдавна прикани съда в Лондон да блокира колективен иск за $2 милиарда. Apple беше упрекната, че употребява акумулатори с ниско качество, съзнателно забавяйки по-старите iPhone и карайки батериите им да се изтощават по-бързо посредством софтуерна актуализация на платформата iOS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР