Apple обвини Google в подвеждане на потребителите по отношение на

...
Apple обвини Google в подвеждане на потребителите по отношение на
Коментари Харесай

Apple обвини Google в подвеждаща информация

Apple упрекна Гугъл в заблуждение на потребителите във връзка с сигурността на мобилната платформа iOS. Причина за реакцията на компанията е обявата на Гугъл, че консуматори на iOS са станали жертва на масирана хакерска офанзива. В уеб страницата си Apple твърди, че това не е правилно, осведоми БГНЕС.

Apple споделя, че офанзивата е била много комплицирана за осъществяване и е била ориентирана към съответни цели. " Това не е широкоразпространена накърнимост на iPhone, която е употребена всеобщо, както се твърди ", разяснява Apple.Атаката е била ориентирана към " по-малко от дузина " уеб сайтове, които са имали наличие за общността Уйгури в Северозападен Китай. " Публикацията на Гугъл е направена шест месеца, откакто за iOS са пуснати " кръпки " и основава подправеното усещане за " всеобща офанзива ", която да " следи персоналната интензивност на цели популации в действително време ". Това сътвори боязън измежду всички консуматори на iPhone, че са следени. Това в никакъв случай не е било факт ", безапелационна е Apple.

Компанията добавя, че въпросните уеб сайтове са " работили към два месеца, не " две години ", както Гугъл внушава ". Apple споделя, че е отстранила казуса в границите на 10 дни, откакто е научила за него и това е станало още преди Гугъл да я уведоми.

Apple още веднъж споделя, че сигурността е доста значима за компанията и цели iOS да е най-защитената платформа. Пред БиБиСи Гугъл дава отговор, че " стои зад задълбоченото изследване, което е написано с фокус върху техническия аспект на уязвимостите. Ще продължим да работим с Apple и другите водещи компании, с цел да пазиме хората онлайн ", споделя интернет колосът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР