Apple обмисля преместване на производството на iPhone извън Китай, в

...
Apple обмисля преместване на производството на iPhone извън Китай, в
Коментари Харесай

Apple изнася производството на iPhone извън Китай

Apple обмисля пренасяне на производството на iPhone отвън Китай, ако митата за импорт от азиатската страна в Съединени американски щати доближат 25%. Засега компанията изчаква развиване на обстановката с комерсиалната война сред двете водещи стопански системи, предава technews.bg.
Доставчиците на софтуерния колос имат намерение да се придържат към съществуващия модел, даже в случай че Съединени американски щати наложат вносна цена от 10% за смарт телефоните, настояват източници на Блумбърг.
Но в случай че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да вдигне митата на 25%, тогава Apple и доставчиците ще преразгледат обстановката. По-рано Тръмп съобщи, че Apple и клиентите на компанията няма да пострадат от 10-процентното мито върху вноса на смарт телефони и преносими компютри от Китай.
"Хората могат да устоят това доста елементарно ", сподели Тръмп. Икономисти и анализатори, както и самата Apple обаче считат, че президентът бърка. Той желае да преодолее комерсиалния недостиг с азиатския си съперник, само че Китай от своя страна съобщи, че това може да бъде "опустошително " за Apple.
Apple би могла да сглобява iPhone отвън Китай, да вземем за пример в Индия, само че всеобщото пренасяне на производството е херкулесова задача. Според анализатори, сходно пренасяне е невероятно все още.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР