Apple наскоро забрани на своите производствени партньори да събират сканирания

...
Apple наскоро забрани на своите производствени партньори да събират сканирания
Коментари Харесай

Apple няма да използва лицево разпознаване за служителите в заводите

Apple неотдавна забрани на своите индустриални сътрудници да събират сканирания за различаване на лица и данни за пръстови отпечатъци на чиновници на Apple, които работят в индустриалните уреди, на подизпълнителите на компанията, съгласно информация от отчет от сряда на The Information. Позовавайки се на вътрешен документ на Apple, който е прегледал, създателят на материала за известния портал, също по този начин оповестява, че новото предписание за дискретност не се ползва за повече от 1 милион чиновници във фабриката, които създават артикули на Apple.

Вътрешният документ е част от новите протоколи за сигурност на Apple, ориентирани към понижаване на кражбите на интелектуална благосъстоятелност, и също включва наложително увеличение на потреблението на камери за наблюдаване в индустриалните уреди, дружно с надстройки на системи за следене на съставни елементи от производството на хардуера на Apple. Документът изисква подизпълнителите да Apple да правят и инспекции за правосъдното минало на чиновниците в заводите.

„ Не желаеме нашите снабдители да събират биометрични данни за своите чиновници. Apple съблюдава всички съответни закони, в това число GDPR, във всеки район, в който вършим бизнес. Ако доставчикът желае да събира биометрични данни за своите чиновници като част от своите протоколи за сигурност, то това би трябвало да става в сходство със закона “, декларират от Apple в имейл до CNET.

Междувременно други компании, като Amazon, усилват потреблението на технологии за лицево различаване измежду служащите. Според голям брой отчети водачите и доставчиците на Amazon би трябвало да дадат единодушието си за биометричен мониторинг, с цел да запазят работата си. Мониторингът се реализира от камери, инсталирани в транспортни средства, които ще вършат фотоси на служащите и ще наблюдават шофирането им за рисково държание.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР