Apple нае дългогодишен изпълнителен директор на автомобилната компания Ford Motor,

...
Apple нае дългогодишен изпълнителен директор на автомобилната компания Ford Motor,
Коментари Харесай

Apple нае ветеран на Ford, който е работил 31 години в компанията

Apple нае дълготраен изпълнителен шеф на автомобилната компания Ford Motor, което евентуално е знак за това, че компанията още веднъж ускорява стремежите си за произвеждане на електрически автомобили. Технологичният колос е наел Деси Уйкашевич, написа Bloomberg. Тя работи във Ford от 1991 година, като последно е заемала поста на шеф по автомобилната сигурност. Преди това тя се е занимавала с инженерна активност интериори, екстериори, шасита и електрически съставни елементи за доста модели на Ford.

Работила е върху моделите Ford Escape, Explorer, Fiesta и Focus, както и Lincoln MKC и Aviator, съгласно профила и в LinkedIn. Помага за създаването на нови електрически транспортни средства за автомобилния производител

Междувременно от Ford обявиха, че Уйкашевич към този момент не работи за автомобилния производител. Уйкашевич беше един от най-високопоставените мениджъри във Ford.

Привличането на Уйкашевич допуска, че Apple продължава да се стреми към разработка самостоятелна кола. Екипът за ръководство на плана е съвсем напълно заменен, откогато беше ръководен от Дъг Фийлд, който е изпълнителен шеф, напуснал Ford предходната година.

Създаването на електрическа самоуправляваща се кола се преглежда като " идващото огромно нещо " за Apple - нова категория. Но планът претърпя голям брой промени, откогато започва преди към седем години.

Освен напускането на Фийлд, Apple загуби основни мениджъри, отговарящи за хардуерното инженерство, роботиката и датчиците. В някои случаи високопоставени инженери напущат, с цел да се причислят към започващи компании за летящи таксита да вземем за пример.

След като Фийлд напусна, компанията назначи ръководителя на Apple Watch и Кевин Линч отпред на плана. Линч е почитан управител по софтуерно инженерство, само че преди този момент не е управлявал създаването на транспортно средство.

Един Apple автомобил ще сложи компанията в конкуренция с компании като Tesla и Lucid Group, както и с обичайните автомобилни производители, които се надпреварват да показват електрически транспортни средства. Напоследък Ford поставя доста старания за електрифициране на автопарка си и най-много най-продаваното транспортно средство в Америка: пикапа F-150.

Настоящата вяра на Apple е да направи изцяло самостоятелна кола и да отстрани както обичайния волан, по този начин и педалите. Компанията е фокусирана върху разработка на защитни механизми.

Миналата година Apple нае Улрих Кранц, някогашен изпълнителен шеф на BMW и някогашен началник на започващата компания Canoo. Стюарт Бауърс, някогашен изпълнителен шеф на Tesla, който е работил върху програмен продукт за независимо шофиране, и Джонатан Сайв, някогашен управител в Tesla, Waymo и BMW, също са наети от Apple.
 Ford влага още $20 милиарда в електрически автомобили
Ford влага още $20 милиарда в електрически автомобили

Инвестициите ще се вършат през идващите пет - 10 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР