Apple Music обяви топ песните на 2022 г.. Хитът на

...
Apple Music обяви топ песните на 2022 г.. Хитът на
Коментари Харесай

Ти си на ход, Spotify: Ето кои са най-слушаните песни в Apple Music за 2022 г.

Apple Music разгласи топ песните на 2022 година. Хитът на Кид Ларой и Джъстин Бийбър „ Stay “ оглавява международната ранглиста на стрийминг платформата.

Песента „ Stay “ остана на върха на Billboard Hot 100 седем седмици през лятото и е номер 1 в световната ранглиста на Apple Music. Парчето остана на върха цели 51 поредни дни.

„ Cold Heart “ на Елтън Джон и Дуа Липа беше номер 1 в класацията Shazam. Песента „ We Don't Talk About Bruno “ от мюзикъла „ Енканто “ („ Encanto “) е с най-четения текст на 2022 година

 Apple Music

 

На световния връх са още  „ As It Was' “ на Хари Стайлс, „ Wait For U “ на Фючър, Дрейк и Темс, „ Super Gremlin “ на Кодак Блек, „ Easy on Me “ на Адел, „ Heat Wave “ на Glass Animals.

Хип-хопът продължава да е водещият род на международните Топ 100 с цели 32 песни. На второ място е попмузиката с 23 песни. Ар ен Би и соулът са на трето място с 11 песни.

Данните демонстрират и възходящо наличие на неанглоезичната музика. Африканските песни се изкачват в класацията Shazam, както и в световните 100 песни на деня. Японските песни означават напредък в класацията за най-четени текстове.

„ Това, което преди определяхме като нишов род, към този момент е част от мейнстрийма. За нас това е вълнуващо развиване на платформата “, сподели Рейчъл Нюман, началник на редакторския отдел в Apple Music.

 Apple Music

 

Двадесет и една неанглоезични песни участват в Топ 100 на 2022 година, това е два пъти повече от предходната година. 51 латинопесни стигат до „ Дейли Топ 100 “, което е покачване с 22% спрямо 2021 година През 2022 година шест от 50-те джей поп песни, достигнали чарта, се подреждат в Топ 10. През предходната година в Топ 10 нямаше нито една джей поп ария.

Във вторник стрийминг колосът уведоми потребителите на Twitter, че функционалността Apple Music Replay е подготвена. Тя ще разреши на потребителите да видят и чуят обичаните си песни, албуми, реализатори и плейлисти от миналата година. Нова функционалност е опцията почитателите да открият дали са в Топ 100 на слушателите на обичания си реализатор или род.

Услугата Replay на Apple, която е опция на тази на Spotify - Wrapped playlist, е с нов дизайн и с усъвършенствани благоприятни условия за шерване в TikTok и INstagram. Класациите са динамични през цялата година. Слушателите могат да ревизират когато и да е къде се подрежда тяхната обичана музика. Допустимостта е учредена на брой възпроизвеждания и време, прекарано в слушане.

 Apple Music

 

През ноември Apple Music коронова пуерториканската суперзвезда Бед Бъни като Изпълнител на годината с помощта на последния му албум „ Un Verano Sin Ti “. Това е най-стриймваният албум на платформата за 2022 година и най-печелившият й албум до момента.

Самата компания Apple Music имаше печеливша 2022 година През октомври платформата записа своята 100-милионна ария в стрийминг услугата. Това е повече от 80-те млн. песни на YouTube, 82 млн. песни на Spotify и 90 млн. на Amazon Music.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР