Apple може да бъде принудена да промени концепцията си с

...
Apple може да бъде принудена да промени концепцията си с
Коментари Харесай

Властите в Европа може да задължат Apple да премине към USB Type-C при iPhonе

Apple може да бъде принудена да промени концепцията си с врата за зареждане при своите устройства, откакто дълго чакано решение най-сетне може да бъде признато от управляващите в Европа. Още през 2009 година компанията от Купертино, дружно с още 13 софтуерни компании подписа съглашение, което ги задължава да употребяват един и същи стандарт за зареждане на телефоните.

Това съглашение по този начин и не стана факт и компанията продължи да употребява разнообразни от останалите производители общоприети, даже и в днешни дни. Все отново през 2018 година имаше леко оживление по тематиката и Европейската комисия заяви, че още веднъж желае да направи обединен стандарт за зареждане при всички смарт телефони, само че това към момента не се е случило.



Бърз взор към миналите дни демонстрира, че управляващите още веднъж са подхванали същата тематика и е изцяло евентуално решението най-сетне да стане факт, настояват от Reuters. Ако това се окаже правилно, то Apple ще би трябвало да изостави Lightning стандарта и да стартира да създава новите си устройства с USB Type-C портове.

От Европейската комисия оповестяват, че в последното десетилетие над 51 хиляди тона боклуци са формирани единствено от остарели зарядни, които към този момент не се употребяват. Стандартизирането на врата за зареждане, също по този начин ще улесни и крайния клиент, който не би трябвало да разчита на разнообразни кабели за разнообразни устройства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР