Apple купи приложението за прогнози на времето Dark Sky и

...
Apple купи приложението за прогнози на времето Dark Sky и
Коментари Харесай

Apple купи приложението за прогнози за времето Dark Sky

Apple купи приложението за прогнози на времето Dark Sky и възнамерява да изключи версиите на Android и Wear OS, оповестява Би Би Си.

Dark Sky е известно с хиперлокалните си прогнози за времето и способността да предвижда минута по минута.

Създателят на приложението Адам Гросман сподели, че партньорството ще разреши на Dark Sky да доближи до “далеч повече хора ”.

Собствениците на телефони с Android или портативни устройства, които не са направени от Apple, ще имат достъп до услугите до 1 юли.

В обществените медии доста консуматори се оплакаха от решението на Apple да отстрани Dark Sky от Android.

Досега Apple предоставяше приложения за потребителите на други операционни системи. Когато компанията закупи приложението за идентифициране на музика Shazam, то резервира версията за Android. През предходната година тя пусна и версия на своето приложение за известия в интернет iMessanger за консуматори на Android.

За потребителите на Apple компанията съобщи, че няма да има промени “в този миг ”. Приложението Dark Sky коства 3,99 $ в Съединени американски щати и 3,99 паунда във Англия.

Потребителите на Android, които към момента имат деен абонамент за Dark Sky, ще получат възобновяване на парите когато приложението престане да работи през юли.

API на Dark Sky – софтуерът, който предава информация сред приложението и неговите консуматори – ще бъде наличен за клиентите до 2021 година Но компанията съобщи, че към този момент няма да записва нови клиенти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР