Apple изненада неприятно големи компании като Nintendo и Square Enix,

...
Apple изненада неприятно големи компании като Nintendo и Square Enix,
Коментари Харесай

Apple блокира ъпдейтите на iOS игри на Nintendo и Square Enix заради хазартни практики

Apple изненада неприятно огромни компании като Nintendo и Square Enix, спирайки ъпдейтите за техните игри в App Store. Причината – новите правила в цифровия магазин, които заемат доста по-строга позиция към така наречен loot boxes.

В резултат, известни заглавия като Fire Emblem Heroes на Nintendo и Final Fantasy Brave Exvius на Square Enix внезапно се оказаха без поддръжка.

„Приложенията, които оферират loot boxes или други механизми за покупка на виртуални предмети на инцидентен принцип, би трябвало ясно и авансово да разкриват вероятността за приемането на тези предмети преди покупката“, изяснява Apple.

Оказва се, че много iOS разработчици не са спазили условието или не са били задоволително обстоятелствени, когато би трябвало да разкрият точните вероятности. Една от дребното незасегнати игри е Hearthstone на Blizzard.

Хазартните практики за заплащане на действителни пари без действителна възможност за облага провокираха съществени рецензии в последно време. Съдържанието на пакетите е на инцидентен принцип и специфичните и редки предмети се падат рядко, което кара играчите да заплащат още веднъж и още веднъж. Новото предписание в App Store има за цел да им помогне да схванат какъв е шансът да получат избрани предмети преди да създадат покупката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР