Apple Inc. се радва на по-високо търсене на новите модели

...
Apple Inc. се радва на по-високо търсене на новите модели
Коментари Харесай

2 неустоими за потребителите фактори носят неочаквано силни продажби на iPhone

Apple Inc. се радва на по-високо търсене на новите модели iPhone от предстоящото. Добрите продажби са движени от два фактора, на които потребителите не могат да устоят: понижението в цената и неизбежното остаряване на предходните модели, написа Bloomberg.

След като не съумя да реализира задачите си за продажби през празничния сезон предходната година, компянита понижи цените и предложи по-атрактивни условия за подмяна. iPhone 11 излезе на пазара на 20 септември за $699 - с $50 под цената на предходния iPhone XR.

Това съответствува и с неумолимото остаряване на iPhone 6 и iPhone 6S, които счупиха върхове по продажби, когато излязоха на пазара през 2014 и 2015 година Така в този момент стотици милиони консуматори обмислят закупуването на по-нов модел поради остаряващите процесори и акумулатори.

Новите модели стартират " доста мощно ", разяснява неотдавна основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук пред немското издание Bild. Източници на изданието от Купертино споделят, че продажбите надвишават упованията. По-рано тази година Apple е поискала от доставчиците си да произведат общо 70 до 75 милиона iPhone за 2019 година Сега те са били помолени да усилят към горната граница производството.

След излизането на новите модели iPhone акциите на Apple се повишиха до нов връх. В петък те се повишиха с нови 2,7 % до $236,21, надхвърляйки предходния връх, реализиран преди година. Това направи Apple още веднъж най-скъпата американска компания с оценка от над $1,07 трилиона.

Потребителският интерес към iPhone 11 подсказва, че Apple този път съумя да се оправи с проблем, който тормозеше по-достъпните ѝ модели в последните години: доста хора желаят най-хубавите iPhone, само че не могат да си ги разрешат. iPhone 11 на практика отстрани тази разлика. Единствените две огромни разлики сред този модел и iPhone 11 Pro е третата камера, която разрешава двукратно нарастване, както и употребяваният екран. Досегашните ревюта на модела бяха напълно положителни.

И въпреки iPhone 11 и iPhone 11 Pro не съставляват забележителна смяна по отношение на предходните модели, с изключение на при камерата. Но те идват в миг, в който някои от най-популярните iPhone в историята остаряват толкоз доста, че голям брой консуматори скоро ще би трябвало да обновят устройството си.

Средният консуматор на iPhone сменя телефона си на четири години, пресмятат анализатори. През 2015 година компанията продаде рекордните 231 милиона iPhone, покачване от 37 % по отношение на миналата година. През есента на 2014 година излезе iPhone 6, а година по-късно - iPhone 6S. Потребителите, които употребяват iPhone 6, останаха без последната версия на мобилната операционна система iOS.

Над 40 % от потребителите на iPhone употребяват модел, който е пуснат на пазара през 2016 година или по-рано, по данни на Mixpanel Inc. Това значи, че към 350 милиона устройства към този момент са за обновяване.

Очаква се Apple да разгласи резултатите си за фискалното четвърто тримесечие на 30 октомври. Анализаторите чакат доходи от $62,9 милиарда, съвсем без смяна по отношение на предходната година. Прогнозите са за 40,9 милиона продажби през интервала, спад от 13 % по отношение на година по-рано. Това тримесечие включва по-малко от две седмици, в които новите модели бяха на пазара.

Инвеститорите ще внимават в прогнозата на Apple за актуалното тримесечие, което покрива празничния сезон в края на годината. Анализатори чакат доходи от $86,3 милиарда, 2 % над миналогодишните, и 66,2 милиона продажби на iPhone - също с 2 % повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Следващата година също ще бъде мощна за Apple, защото компанията ще обнови доста дизайна на моделите - за първи път от 2017 година И ще пусне наличен модел, правоприемник на iPhone SE, който излезе през 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР