Apple Inc. определено знае как да прави iPhone и iPad,

...
Apple Inc. определено знае как да прави iPhone и iPad,
Коментари Харесай

Apple Car е отложен до 2028 г.

Apple Inc. несъмнено знае по какъв начин да прави iPhone и iPad, само че когато става въпрос за iCar, софтуерният колос явно се бори. Електрическата кола на Apple се развива от към десетилетие, само че Bloomberg оповестява, че планът още веднъж е отсрочен, този път до 2028 година

Амбициозният проект на Apple за създаване на изцяло самостоятелна (т.е. самоуправляваща се) електрическа кола датира от 2014 година, когато за първи път започнаха да се носят клюки. Бързо напред към 10 години до наши дни и към момента не сме видели толкоз доста като първообраз. Ако Apple в миналото се заеме с построяването на EV, той евентуално ще бъде доста по-различен от това, което в началото беше планувано.

Доклад на Bloomberg допуска, че дебютът на колата на Apple още веднъж е отсрочен, защото производството в този момент е планувано за 2028 година най-рано. Преди няколко години Ройтерс заяви, че Apple се е насочила към 2024 година като начало на производството. Това беше последвано от различен отчет на Bloomberg няколко години по-късно, който твърди, че производството е отсрочено до 2026 година

Ограничено равнище на самоуправление

Най-новият отчет на Bloomberg цитира неназовани източници с „ знания за плана “, които също настояват, че Apple в този момент възнамерява да ограничи равнището на опциите за независимо ръководство. Първоначално се твърди, че компанията е възнамерявала изцяло самостоятелна система, която е публично избрана от инженерната група SAE International като равнище 5.

Bloomberg по-рано заяви, че Apple е решила да понижи този проект заради софтуерни ограничавания и вместо това да се стреми към благоприятни условия за SAE равнище 4, което значи, че ще бъде изцяло самостоятелен единствено на утвърдени автомагистрали. Решението също по този начин означаваше, че колата на Apple (известна още като Project Titan) към този момент няма да бъде нещо като робот-такси без волан или педали, защото съгласно известията компанията възнамерява да включи тези контроли.

Сега се чака колата на Apple първо да бъде лимитирана до " Ниво 2+ " самостоятелност, което в действителност не е публично равнище, както е несъмнено от SAE. Неофициално тя включва повече функционалности от система SAE равнище 2, само че е сходна на доста нови транспортни средства, които сега се създават. Според източници на Bloomberg, Apple желае тяхното създание да имитира Tesla по някакъв метод, като построи кола, която се дефинира от своя „ грациозен дизайн, системи за сигурност и неповторим потребителски интерфейс “.

Източници на Bloomberg също по този начин настояват, че Apple към момента желае да разреши на системата за независимо ръководство на автомобила да бъде надстроена до равнище 4 някъде след първичното стартиране. Очевидно компанията би трябвало да се концентрира първо върху действителното създаване на EV, преди да се тревожи какви функционалности желае да предложи в бъдеще.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР