Apple и Huawei са готови да пуснат поддръжка за сателитни

...
Apple и Huawei са готови да пуснат поддръжка за сателитни
Коментари Харесай

Смартфоните на Apple и Huawei ще са и със сателитна връзка

Apple и Huawei са подготвени да пуснат поддръжка за сателитни връзки на своите смарт телефони. Това заяви специалистът Минг-Чи Ко, отдаден в тайните на огромните софтуерни компании, в своя блог на платформата Medium.
Анализаторът удостовери, че Apple ще бъде подготвена да пусне сателитна функционалност, предопределена за незабавни връзки, когато няма клетъчно покритие на телефоните от серията iPhone 14. Въпреки това, американският IT колос към момента не е съгласувал това решение с клетъчните снабдители, което може да аргументи закъснение на въвеждането на тази алтернатива. Също по този начин сходна технология ще се поддържа и от серията iPhone 13, пусната през 2021 година
Минг-Чи Ко твърди, че на 6 септември Huawei ще организира презентация на новия модел Mate 50, който също ще получи поддръжка за връзка през спътници - благодарение на MediaTek. Системата ще работи в Китай посредством услугата BDS (BeiDou Navigation Satellite). Ако информацията е вярна, китайската корпорация може да пусне сателитната си мрежа в смарт телефоните преди Apple. Американската корпорация от своя страна ще избере Globalstar за сътрудник.
" Усилията на MediaTek и Huawei потвърждават още един път, че сателитните връзки евентуално ще се трансфорат в наложителна функционалност на смарт телефоните, в това число и на iPhone ", разсъждава инсайдърът. Според него производителите са подхванали тази стъпка поради обстоятелството, че през последните години в света нараства броя на естествените бедствия и геополитическите спорове.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР