Apple, една от най-големите технологични компании в света, може да

...
Apple, една от най-големите технологични компании в света, може да
Коментари Харесай

Apple вероятно се готви да пусне собствена търсачка

Apple, една от най-големите софтуерни компании в света, може да има амбициозни проекти да създаде своя лична търсачка, която да се конкурира с тази на Гугъл. Според анализатора Марк Гърман, който е експерт по новините свързани с Apple, компанията от дълго време обмисля понижаване на зависимостта си от Гугъл и работи върху лична технология за търсене.

Как се споделя търсачката на Apple и къде може да се тества?

Според Гърман Apple има екип, който построява идващото потомство търсачка с кодово име Pegasus. Технологията се създава под управлението на Джон Джанандреа, старши вицепрезидент на Apple за машинното образование и изкуствения разсъдък, който се причисли към компанията през 2018 година, идвайки  от Гугъл. Pegasus има за цел да демонстрира по-точно резултатите от търсенето и към този момент е разполагаем в някои приложения на Apple, като App Store, Maps, Apple TV и News.

Какви са изгодите за потребителите и компания от Купертино?

Гърман има вяра, че Apple може да завоюва обилни изгоди от стартирането на лична търсачка. Първо, това ще разреши на компанията да усили приходите си от реклама, които сега възлизат на към 8 милиарда $ годишно, съгласно съглашението с Гугъл. Второ, това ще разреши на компанията да предложи на своите консуматори по-интегрирано и персонално решение за намиране на информация в Интернет. Трето, това ще разреши на компанията да употребява мощните си страни в региона на изкуствения разсъдък и машинното образование, с цел да сътвори по-подходящи и персонализирани резултати от търсенето.

Гърман обаче също предизвестява, че сходен ход няма да е елементарен за Apple. Компанията би трябвало да подсигурява високото качество на своята търсачка, с цел да се конкурира с Гугъл, която има дълготраен опит и лоялна публика. Компанията също по този начин би трябвало да заобикаля и антимонополните проблеми, в случай че разпространява своята търсачка като съществена за своите устройства. Компанията би трябвало да вземе поради евентуалната реакция на Гугъл, която може да понижи или спре заплащанията към Apple за потреблението на нейната търсачка.

Кога да чакаме стартирането на новата търсачка от Apple?

Гърман не показва съответна времева линия за възможното пускане на личната търсачка на Apple, само че написа, че „ може да е по-близо, в сравнение с си мислите “. Ако това стане действителност, може да бъде едно от най-големите провокации за Гугъл, който господства на пазара за търсачките.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР