Apple е уведомила доставчиците на компоненти за iPhone, че ще

...
Apple е уведомила доставчиците на компоненти за iPhone, че ще
Коментари Харесай

Apple сви прогнозата за доставките на бъдещите си смартфони



Apple е уведомила доставчиците на съставни елементи за iPhone, че ще понижи поръчките през последното тримесечие на 2018 година По всяка възможност компанията се презастрахова след не изключително мощния старт на на продажбите на актуалните модели, показани през есента на предходната година.

Въпреки, че iPhone X се продава добре и заема челни позиции в класациите за най-популярни мобилни устройства, очевидно продажбите му не са оправдали упованията на Apple.

Прочетете още: iPhone с тройна камера през 2019 година?

В края на предходната година от там са планували, че сумарните доставки на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X ще доближат 100 млн. и са поръчали съответните количества хардуерни съставни елементи. Реалните продажби през първото тримесечие обаче са достигнали 77,32 млн. бр, което е с 1% по-малко от аналогичния интервал на 2017 година (Източник: Statista)

На базата на това в Apple са взели решение да съкратят поръчките за последната четвърт на годината. Сега компанията чака да достави към 80 млн. устройства, вместо първичните 100 млн.

По последни данни през есента на 2018 година Apple ще показа три нови iPhone-a. Два от тях ще бъдат с OLED екрани, а третият ще е по-базов и ще е с LCD екран. Очаква се обаче, че всички устройства ще бъдат отключвани със система за различаване на лица въз основата на технологията TrueDepth.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР