Apple е призната за най-уважаваната компания в света за 17-и

...
Apple е призната за най-уважаваната компания в света за 17-и
Коментари Харесай

За 17-а поредна година: Apple е най-уважаваната компания в света по отношение на иновациите и глобалната конкурентоспособност

Apple е приета за най-уважаваната компания в света за 17-и следващ път. Компанията изпревари Microsoft и Amazon, с цел да оглави листата с 1500 компании. Те бяха класирани въз основа на изследвания измежду повече от 3700 специалисти, анализатори и ръководители. Бяха присъдени точки в категории като капиталова стойност, качество на ръководството и обществена отговорност.

Списъкът на най-уважаваните компании в света на списание Fortune включва 1000 най-големи компании от Съединени американски щати и 500 компании от други страни. За да се класират в класацията, фирмите би трябвало да имат годишни доходи от 10 милиарда $ или повече. По-късно Fortune стеснява листата до 660 компании, като концентрира отчета върху организациите, които са генерирали най-големи доходи.

Apple получи обща оценка от 8,19 точки. През предходната година компанията реализира 8,65 точки.

Според Fortune софтуерният колос от Купертино е съумял да си обезпечи първото място във връзка с обществената отговорност, финансовата непоклатимост, нововъведенията и световната конкурентоспособност.

Въпреки обстоятелството, че през цялата 2023 година Apple означи непрестанен спад в продажбите на устройства, анализаторите считат, че капитализацията на компанията ще доближи 4 трилиона $ до края на тази година, като единствено подразделението ѝ за услуги се прави оценка на 1,5-1,6 трилиона $. Припомняме, че в края на 2023 година капитализацията на Apple надвиши границата от 3 трилиона $.

Microsoft зае второ място в общото класиране, само че беше приета за водач в региона на компютърния програмен продукт. Титанът в електронната търговия Amazon заема до трето място, макар че към момента е непостижим в региона на интернет услугите и търговията на дребно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР