Apple е компания, която е известна със строгото пазене на

...
Apple е компания, която е известна със строгото пазене на
Коментари Харесай

Apple ще сподели с други безжичното си зареждане

Apple е компания, която е известна със строгото бранене на своите технологии. Тя рядко споделя разработките си с други, само че в този момент прави тъкмо това дружно с консорциума WPC, оповестява 9to5mac.

В относително неочакван ход, Apple работи дружно с WPC, с цел да даде своя стандарт за безжично презареждане MagSafe. Той ще бъде внедрен в идващото потомство на технологията за безжично презареждане Qi.

Qi2 на процедура ще бъде основан на MagSafe, който до момента се оферираше единствено за iPhone. MagSafe употребява магнити, с цел да подсигурява, че разположението на устройството и подложката за безжично презареждане са постоянно съвършено подравнени за оптимално дейно зареждане на батерията.

В Qi2 технологията ще се споделя Magnetic Power Profile (MPP). Това ще улесни и Apple, защото системата ще е изцяло съвместима с нейните устройства и всички Qi2 аксесоари по дифолт ще работят и с MagSafe. Досега производителите на аксесоари, които желаеха да употребяват MagSafe, трябваше да взимат лиценз от Apple и да заплащат. Не е ясно дали компанията ще резервира част от функционалностите на MagSafe за себе си.

За в този момент наподобява, че Qi2 ще предлага цялостна съгласуемост, като от WPC споделят, че посредством този ход, потребителите няма да са комплицирани и ще знаят, че Qi2 е световен стандарт за безжично презареждане, който е взаимосъвместим сред марките.

Първите устройства с Qi2 се чакат на пазара към края на тази година. Ходът е нехарактерен за Apple, само че е малко евентуално да е начало на смяна на философията на компанията и тя да стартира да се отваря повече към взаимосъвместимост с други технологии и марки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР