Apple е близо до сключване на сделка за придобиване на

...
Apple е близо до сключване на сделка за придобиване на
Коментари Харесай

Apple с амбиции да придобие музикалната услуга Shazam

Apple е покрай подписване на договорка за придобиване на Shazam Entertainment, заяви Techcrunch. Дигиталният помощник Siri към този момент е тясно обвързван с мобилната музикална услуга, позволяваща различаване на музикални песни.

Съобщава се, че Apple има намерение да заплати към 400 млн. $ за услугата, като договорката може да бъде подписана в границите на актуалната седмица. Интересно е да се означи, че тази сума е доста по-ниска от последната пазарнa оценка на Shazam в PitchBook, надвишаваща 1 милиарда $. Тази информация обаче е от 2015 година, когато компанията получи последното си финансиране.

 Apple с упоритости да придобие музикалната услуга Shazam

Базираната във Англия Shazam Entertainment е получила над 143 млн. $ финансиране от разнообразни фондове за 18-годишната си история. Услугата започва през 1999 година, надалеч преди епохата на мобилните приложения. Тогава тя е налична посредством SMS код и се споделя 2580, като това е бил и номерът за достъп до нея от територията на Обединеното кралство.

Според Techcrunch услугата е генерирала 54 млн. $ доходи през финансовата 2016 година

Приложението Shazam употребява микрофоните на смарт телефона, с цел да записва елементи от звучащи музикални осъществявания, които по-късно се разпознават онлайн. Придобиването на услугата ще разреши на Apple да укрепи предложенията си с поточна музика.

Не е ясно по какъв начин придобиването на приложението ще се отрази на версията му за Android, ако договорката бъде финализирана. Въпреки, че от известно време Гугъл Assistant предлага опциите му за различаване на песни, само че опциите му към този момент отстъпват на Shazam.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР