Apple беше лишена от правото да използва крилатата фраза на

...
Apple беше лишена от правото да използва крилатата фраза на
Коментари Харесай

Swatch отне от Apple крилата фраза на Стив Джобс

Apple беше лишена от правото да употребява крилатата фраза на създателя на корпорацията Стив Джобс " One more thing ".

Фирмата не съумя да отбрани авторството на фразата в съда, тъй че в този момент тя ще бъде употребена от швейцарския производител на часовници Swatch Group, оповестява Bloomberg. Джобс постоянно завършваше презентациите с тази фраза, след което обявяваше нов и по предписание, още по-интересен план на Apple. Наследникът на Джобс Тим Кук възроди потреблението ѝ през 2015 година, употребявайки я в презентацията на Apple Watch.

Swatch патентова израза през 2015 година, а Apple се опита да оспори това в съда, наричайки дейностите на Swatch недобросъвестни. Но в решението на Върховния съд в Лондон се споделя, че в дейностите на швейцарската компания няма злонамерен умисъл. Съдия Иън Първис призна, че регистрирането на израза като запазена марка, може да бъде считано за опит да разгневи Apple. В същото време обаче той уточни, че произходът на " One more thing " може даже да принадлежи на фиктивен воин като детектив Коломбо да вземем за пример.

Фразата на Джобс не е единствената причина за борбата сред двете компании. Пез 2015 година Apple и Swatch имаха спор по името на интелигентен часовник iWatch. По-късно пък Swatch записва слогана „ Tick Different “, който е съвсем еднакъв с корпоративния девиз на Apple „ Think Different “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР