Apple бе сред малкото компании, които на пръв поглед успяха

...
Apple бе сред малкото компании, които на пръв поглед успяха
Коментари Харесай

Apple и спадът в приходите за последното тримесечие на 2022 г.

Apple бе измежду дребното компании, които на пръв взор съумяха да преминат през Коронавирус рецесията, отзвука от войната в Украйна и нарасналата инфлация със относително положителни резултати.

Краят на 2022 година обаче е бил много слаб за бизнеса на компанията, демонстрират неотдавна оповестените финансови резултати за последното тримесечие на годината. 

Компанията от Купертино записва най-големия спад в приходите си от 2016 година насам и първото намаляване в приходите си от 2019 година насам.

За интервала октомври-декември Apple е записала доходи от 117.2 милиарда $ и облага от 30 милиарда, което е с към пет % по-малко по отношение на същия интервал предходната година. 

Последното тримесечие нормално е мощен интервал за компанията, защото това са месеците, в които нормално всички желаят да се доберат до излезлите през септември или октомври нови модели iPhone. 

Коледният шопинг и засиленото извършване на покупки към черните петъци също не са помогнали на Apple през 2022 година

Според Тим Кук, СЕО-то на Apple, аргументите за разочароващите резултати са влошената икономическа конюнктура, високата цена на $, както и компликациите в производството в китайските заводи поради Коронавирус. 

Единствената категория артикули, която се е разминала без спад, е тази на таблетите.

Именно iPad и услугите на компанията са двете звена, които се чака да останат постоянни през актуалната година, като прогнозите са, че първото тримесечие на 2023 година няма да е доста по-добро от последното на 2022 г. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР