Apple актуализира своя уебсайт. В него се посочва, че ако

...
Apple актуализира своя уебсайт. В него се посочва, че ако
Коментари Харесай

Не, не трябва да се използва сешоар или ориз. Apple казва какво да правим, ако сме „изкъпали“ iPhone във вода

Apple актуализира своя уеб страница. В него се показва, че в случай че изпуснете телефона си във вода или просто видите предизвестие за течност на екрана на смарт телефона си, несъмнено не би трябвало да го изсушавате със сешоар. Или пък или да го поставяте в ориз.

Основните моменти:

Не използвайте външни източници на топлота (сешоари и др.) или сбит въздух за сушене на iPhone; Не поставяйте в зарядния конектор външни предмети. Като да вземем за пример памучни тампони, хартиени кърпи и така нататък, които могат да всмукват влагата; Не поставяйте iPhone в торбичка от ориз. Зърната ориз могат да повредят вашия iPhone.

Apple изяснява. Когато в корпуса на вашия iPhone попадне вода, насочете го с конектора надолу и леко го потупайте с ръка, с цел да се избавите от непотребната течност. След това можете да поставите смарт телефона си в добре проветрена, суха стая и да изчакате да изсъхне по натурален метод. В този случай би трябвало да изчакате най-малко 30 минути, преди да се опитате да заредите устройството или да употребявате неговите аксесоари. Ако на екрана към момента се появява жълт възклицателен знак, това значи, че в смарт телефона към момента има течност. Поради това телефонът би трябвало да се остави на проветриво място.

Ако телефонът е изцяло изсъхнал и към момента не се зарежда, изключете зарядното устройство и пробвайте още веднъж по-късно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР