Апокалиптичното наводнение в Карловско отприщи много въпроси - как, защо,

...
Апокалиптичното наводнение в Карловско отприщи много въпроси - как, защо,
Коментари Харесай

Ще се намери ли журналист, който да зададе тези въпроси на Кабата?

Апокалиптичното наводняване в Карловско отприщи доста въпроси - по какъв начин, за какво, има ли отговорен, в случай че да - кой...

Жителите на Карловско претърпяват едно от най-тежкото бедствено наводняване през последните години. Пътищата бяха потопени, доста къщи бяха разрушени, техника и коли са унищожени, човешки ориси са разрушени на късчета. За благополучие - няма починали при бедственото наводняване. Екипи от доброволци и военни полагат старания за превъзмогване на следствията в района. Кметът на Карлово разгласи бедствено състояние за селищата и съобщи, че най-малко два месеца ще се възвръщат вредите след наводненията в Карловско. По думите му сега се работи интензивно по разчистването и укрепването на засегнатите обитаеми места, само че не доближава техника. Започнал е и списък на вредите.

Въпросното наводняване повдигна доста въпроси и Националната следствена работа стартира следствие за бедствието в селата към Карлово. То е за вероятно осъществено закононарушение по член 335 от Наказателния кодекс - за причиняване по несъобразителност на наводняване, вследствие на което са настъпили обилни имуществени вреди.

Журналисти, работещи в едни от най-големите български медии, отразяват обстановката в община Карлово. И имат неповторимата опция да зададат няколко въпроса на Кабаиванов. Красимира Хендри, която е публицист с дългогодишна кариера като редактор " Международни вести " в BBC World Service се обърна към сътрудниците си от България. " Много бих желала сътрудниците ми в България да зададат следните въпроси на Емил Кабаиванов, кмет (Google ме поправя на смет) на Карлово от квотата на Съюз на демократичните сили (ГЕРБ) ", написа тя в персоналния си Facebook акаунт, видя GlasNews.bg.

А ето и какви са въпросите, които Хендри предложи на сътрудниците си да зададат на Кабата: 

1. Защо не живеете в Карлово?
2. Защо възлагате градежи на детски площадки с евтини материали, вместо да се концентрирате върху същинските проблеми?
3. Защо не спряхте изхвърлянето в реката на боклуци от жители? (от матраци до каквото може да си представите)
4. Къде са парите от европейските поръчки излети в общината за последните 10 години? (детските площадки и евтините пейки не ги броим нали…)
5. Дайте детайлности за сметосъбирането в Карлово?
6. Реката прелива ВСЯКА година, тази година кое докара до наводнението?
7. Как ще усвоите парите, които ще ви налее страната в този момент за справяне с рецесията?

Журналистката, работила в новините на Ефир 2 - Българска национална телевизия, посочи, че въпросите са примерни и добави: " Развихрете се, сътрудници, тъй като пощата ми е задръстена с откровени послания от обезверени хора, които тоя цирк го гледат от 2011 насам. Good luck! ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР