АПОЕЛ (Никозия) си тръгна с победа с 1:0 от гостуването

...
АПОЕЛ (Никозия) си тръгна с победа с 1:0 от гостуването
Коментари Харесай

Нов силен мач за Костадинов при успех на АПОЕЛ

АПОЕЛ (Никозия) си потегли с победа с 1:0 от гостуването на един от кандидатите за купата и челните места в кипърското състезание – ФК Пафос. Исам Чебаке с първия си гол през сезона донесе трите точки на гостите от Никозия.

Той се разписа с глава в 54-ата минута, засичайки центриране от ъглов удар на Вияфанес. Това е 11-а победа за отбора и те имат 35 точки, като се върнаха още веднъж еднолично на върха и чакат дербито с Омония другата седмица с допустимо най-хубавото въодушевление. Пафос остава на 4-ото място с 29 точки, колкото има и Арис (Лимасол) след тях.

Българският полузащитник Георги Костадинов още веднъж беше на терена цялостни 90 минути и направи следващия си мощен мач. Така той затвърди отличната форма, която съумява да поддържа през цялата есен на сегашния сезон. Бившият капитан на Арсенал (Тула) имаше и присъединяване при попадението, откакто скочи при центрирането от ъгловия удар. Движението му заблуди хърватския национал Ивица Ивушич в наказателното поле, който не се ориентира при удара на Чебаке.

Най-добрата обстановка за гол преди почивката беше за АПОЕЛ в 33-ата минута. Далсио с хубаво центриране откри грузинеца Георгий Квилитая, който стреля, само че Голдхар от домакините подложи крайник и мазета. Последната минута на първата част Маркиньос стреля рисково, само че този път Ивушич избави.

Началото на втората част беше за Пафос, като някогашният футболист на Лудогорец Жордан Икоко стреля от дясно, само че стражът Вид Белец беше на мястото си и улови. В 54-ата минута АПОЕЛ поведе, а 6 минути по-късно Далсио се размина с второ попадение след превъзходен пас на Костадинов от дълбочина. В 71-ата минута АПОЕЛ изпусна нова опция, а финалният напън на Пафос не съумя да наруши отличната отбрана на гостите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР