АПОЕЛ Никозия с Георги Костадинов постигна нова важна победа в

...
АПОЕЛ Никозия с Георги Костадинов постигна нова важна победа в
Коментари Харесай

Георги Костадинов с цял мач при нова пожеда на АПОЕЛ в кипърското първенство

АПОЕЛ Никозия с Георги Костадинов реализира нова значима победа в кипърското състезание, откакто през днешния ден се наложи с 1:0 над първенеца Арис Лимасол на собствен терен на стадион " ГСП ". Единственото попадение за АПОЕЛ вкара Диомерси Ндонгала в 21-ата минута след композиция на Лукас Вияфанес и Георгий Квилитая.

След триумфа си през днешния ден " жълто-сините " от Никозия събраха 56 точки от 25 мача и водят с 3 пред днешния си противник. Следват АЕК Ларнака и Пафос с по 49, 5-и е Омония (Никозия) с 46. След още един кръг кипърското състезание минава във етапа на плейоофите, където първите 6 тима ще играят за систематизиране на купата и местата за Европа. Останалите ще спорят за опазване на местата в елига.

Георги Костадинов игра цялостни 90 минути за АПОЕЛ, откакто пропусна предходната среща с АЕЛ поради вирусно заболяване. Но българският полузащитник за следващ път потвърди високата си класа, откакто сбърка едвам два паса от 56 и не разреши да му бъде взето нито едно единоборство.

Отборът на Са Пинто влезе доста по-добре на терена и се опита да окаже напън върху отбраната на Арис при започване на срещата. В 20-ата минута АПОЕЛ съумя да поведе след чудесно центриране на Вияфанес към Ндонгала, който изпревари един бранител и по-късно преодоля вратаря на Арис Лимасол, останал самичък против него.

Гостите от Лимасол приключиха по-добре първото полувреме и започнаха по-добре второто. Но макар контрола върху топката, отборът на Арис не съумя да стигне до зоната за cтрелба пред вратаря на АПОЕЛ, защото отбранителната линия на " синьо-жълтите " беше безпогрешна. След 65-ата минута домакините още веднъж взеха самодейността и бяха близо на няколко пъти до втори гол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР