АПОЕЛ Никозия изхвърли Ботев Пловдив още в предварителнтия кръг от

...
АПОЕЛ Никозия изхвърли Ботев Пловдив още в предварителнтия кръг от
Коментари Харесай

АПОЕЛ Никозия се разправи с Ботев Пд 2:0

АПОЕЛ Никозия изхвърли Ботев Пловдив още в предварителнтия кръг от Лигата на конференциите. След яловото реми на националния стадион в София преди седмица, канарчетата изгубиха с 0:2 гостуването си в Кипър. Головете вкараха Исам Шабак в самия завършек на първото полувреме и Йоргос Ефрем в добавеното време на мача. Домакините започнаха нападателно и още в 1-ата минута завоюваха ъглов удар. Пет минути по-късно Николай Минков събори Мариус Илия пред наказателното поле, само че отбраната на канарчетата се оправи. Страхотен късмет се откри пред българския тим в 11-ата минута. Виктор Генев не съумя да нанесе прекрасен удар с глава след центриране на Точукво Нади от фаул, а по-късно и Супрайен не можа да прати топката в мрежата на домакините. Секунди по-късно пък Мариус Илия с глава от комфортна позиция не откри очертанията на вратата на Ханкич. В 18-ата минута реферът Мортен Кроог подвигна първия жълт картон в мача. Получи го халфът на Ботев Пд – Нади за нарушаване в центъра на терена против Даушвили. Златен късмет пропиляха канарчетата в 27-ата минута, когато Емануел Току сподели силата на своя спринт по десния фланг и нахлу в наказателното поле. За наслада на домакините обаче топката мина около вратата след диагоналния му шут по земя. Кипърците дадоха отговор с рисков удар на Мариус Илия с глава след центриране отдясно, при който топката кацна на мрежата. Късметът бе на страната на Ботев Пд в 36-ата минута, откакто пас на Ндонгала разсече българската защита и изведе Илия очи в очи с Ханкич. Стражът обаче с лявата ръка отклони топката настрана от вратата, а върнатата топка бе избита от Пунчец на метър от голлинията. Секунди преди почивката Ндонгала центрира към най-активния в отбора на домакините Илия, само че той не съумя да откри добре топката и Ханкич улови.
В добавеното време на първото полувреме Апоел поведе в резултата с благополучен рикошет. Левият бранител шутира мощно от дъгата на наказателното поле, Генев се хвърли да блокира удара, а топката го удари в ръката. Това излъга Хидайет Хинкич и той не съумя да реагира – 1:0.

Второто полувреме стартира с добре познатата композиция сред Ндонгала и Илия, приключила с неакуратен удар. Два следващи рикошета в 50-ата минута едвам не доведоха до ново попадение във вратата на „канарчетата“, а три минути по-късно Димитрис Теодору не уцели задачата. Тимът на Валентич се опита да притисне противника си, само че мъчно намираше правилния път към вратата на Белец. Джеймс Ето’о  пък се отличи с основна интервенция в 69-ата минута, когато спря рисков пробив на Гомес в наказателното поле.

Чудесна опция пропиля резервата Мартин Секулич в 74-ата минута, откакто Брахими продължи с глава към него и хърветинът излезе на отлична позиция в наказателното поле. Той обаче се забави и не съумя да нанесе удар. Далеч по-добре се оправи Секулич в 78-ата минута, само че ударът му от отдалеченост мина на сантиметри около вратата.

В заключителните минути Ботев се опита да стигне до пападени, само че вместо това получиха втори гол. В третата минута на добавеното време кипърците получиха директен свободен удар и Йоргос Ефрем промуши топката под стената за крайното 2:0.

Източник: Гонг. бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР