Апоел (Хайфа) сложи красив печат на един невероятен сезон и

...
Апоел (Хайфа) сложи красив печат на един невероятен сезон и
Коментари Харесай

Четвърта купа на Израел в историята за Апоел

Апоел (Хайфа) постави хубав щемпел на един необикновен сезон и завоюва Купата на Израел, откакто шокиращо победи с 3:1 след продължения посочения за любимец Бейтар (Йерусалим). Всъщност триумфът не би трябвало да бъде одобряван за такава изненада, още повече отпред на Акулите от Хайфа е умел треньор като Гил Вермут, за който това е 7-а купа на страната в кариерата му на треньор. Но както призна самият той след края на мача, тази несъмнено е най-сладката.

Ударът по Бейтар е още по-сериозен, освен тъй като това е един от най-добре финансираните тимове в страната, само че и тъй като финалната намира се игра в техния град Йерусалим- опит да бъде одобрена новата столица на Израел още един път. А рецесията при жълто-черните очевидно занапред следва, откакто незабавно след провалянето Идан Веред разгласи, че напуща. Треньорът Бени Бен Закен няма да възобнови контракта си, който изтича в края на сезона.

Червените от Апоел (Хайфа) откриха резултата в 28-ата минута посредством родения в Украйна Максим Плакушченко, само че единствено минута по-късно Гаетан Варен изравни. Развръзката пристигна в спомагателното време, когато Самуел Шайман направи 2:1 в 105-ата минута. Крайното 3:1 оформи Алон Туржеман в 120-ата. На вратата на спечелилите беше някогашният пазач на Ботев (Пловдив) Ернестс Шеткус.

За Апоел (Хайфа) това е едвам четвърта купа в историята на клуба, а преди този момент са я печелили през 1963-а година, през 1966-а и през 1974-а година. До преди година и половина този тим беше на ръба на банкрута, само че освен подвигна купата на страната, само че и има късмет да се окичи с орден. В момента на 4-о място, Апоел играе в последния кръг от плейофите още веднъж с Бейтар като посетител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР