Аплодисменти в катедралния храм Св. Климент Охридски в центъра на

...
Аплодисменти в катедралния храм Св. Климент Охридски в центъра на
Коментари Харесай

Сръбската православна църква призна автокефалността на Македонската

Аплодисменти в катедралния храм " Св. Климент Охридски " в центъра на Скопие, последвани от нескончаем звън на камбани, посрещнаха думите на сръбския патриарх Порфирий, че Съборът на Сръбската православна черква (СПЦ) единомислещо е взел решение да одобри автокефалността на Македонската православна църква-Охридска архиепископия (МПЦ-ОА), написа Българска телеграфна агенция.

„ Видях наслада и обич в очите на всички вас. Виждам като обвързване и задача за нас, от вашата обич и молебствия в Белград и тук, Бог да направи знамение, да разберем, че сме едно и че не можем един без различен. А в този момент ви представяме още една вест. Съборът на СПЦ единомислещо отговори на настояването на МПЦ- ОА и благословеният Събор приема и признава автокефален статут ”, сподели сръбският патриарх, който през вчерашния ден дойде в Скопие за взаимна литургия с патриарха на МПЦ-ОА.
Сръбският патриарх Порфирий добави, че Съборът на Сръбската православна черква е упълномощил на Синода в съдействие с архиепископ Стефан и Синода на МПЦ-ОА да създаде техническите елементи, които ще бъдат последвани от тържествено оповестяване на формален акт.

„ Тогава всички поместни православни църкви ще бъдат известени по съответния каноничен ред и ще одобряват автокефалния статут на МПЦ-ОА “, сподели патриарх Порфирий.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР