АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата

...
АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ще сезираме ЕС, АПИ не дава разрешение да се проверят магистралите

АПИ се пробва да прикрие случая с инспекция на пътищата и автомагистрали, строени в последните 5 години, в самостоятелна европейска лаболатория. 
 ГЕРБ упрекна Българска социалистическа партия в двуличие - не потърсили информацията за автомагистралите
Това съобщи евродепутатът Елена Йончева на конференция на " Позитано " 20. 

АПИ ни дава единствено плановете, а не позволение да се вземат проби на място. Ние нямаме подозрение, че по документи всички ремонтирани и строени пътища за този интервал, са съвършени. Но пробите ще покажат какви материали са употребявани, на каква дълбочина и така нататък От АПИ желаят да им предоставим имената на нашите специалисти, само че ние сме уверени, че те ще бъдат подложени на репресии, изясни Йончева. 

Ще сезираме европейските институции по какъв начин се укрива информации от държавни институции, сподели още Йончева. 

Георги Свиленски показа хронологията на настояването от Българска социалистическа партия и отговорите на АПИ за инспекцията, в които се желае да бъдат посочени с изключение на специалисти, съответна лаболатория, и избрани точки за осъществяване на експертиза.

Посочихме 46 места за взимане на проби, а те ни дадоха позволение да отидем в архива на АПИ и да четем наличните документи, изясни Свиленски. 

Той прикани АПИ " да не ги пускат повече по пътечката ", а да дадат позволение за експертиза, която е в полза на българските жители. 

От Българска социалистическа партия не желаят да четат розовите приказки на Бойко Борисов, стана ясно още на конференцията. 

ГЕРБ упрекнаха през вчерашния ден Българска социалистическа партия, че акцията за автомагистралите е била единствено пиар, тъй като АПИ е дала на социалистите данните за пътищата, желана след акция на Елена Йончева, само че един месец никой от партията не я потърсил. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР