АПИ пуска движението по затворения участък от АМ Струма към

...
АПИ пуска движението по затворения участък от АМ Струма към
Коментари Харесай

Само през уикенда: Пускат движението в затворения участък по АМ Струма

АПИ пуска придвижването по затворения сектор от Автомагистрала „ Струма ” към Гърция, само че единствено за уикенда. В петък и събота ще е отворено едно платно в посока Гърция, а в неделя и понеделник – в посока София. Това разгласи пред bTV инж. Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на АПИ.
Обходният маршрут е от км 50 на автомагистралата – по път Е-79 през Дупница – до пътен възел „ Бобошево ” - към 20 км. Той остава годен през другите дни от седмицата, когато придвижването по сектора Дупница - Бобошево ще бъде спирано.
Днес АПИ прави инспекция дали е разчистено под моста след пожара на 13 август. Огънят от сметището повреди структурата на оборудването и спря придвижването по Автомагистрала " Струма " в разгара на летния сезон.
Боклуците под моста са избутани встрани, само че още не са отстранени. В същото време има наставление към Пътната организация от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник. До 2 септември АПИ би трябвало да се почисти теренът, за който дава отговор - 2,5 метра пространството под автомагистралата.
" От през вчерашния ден сме поискали контролните органи – Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово ", съобщи още той.
Оказа се, че компанията " Феникс Ресурс " –Дупница на Кольо Илиев, стопанисва нелегално сметището, което употребява за предпазване на промишлени боклуци за преработване. Лицензът на компанията беше лишен, а шефът й - Кольо Илиев е с две обвинявания по случая.
Междувременно се оказа, че АПИ е знаела за заплахата от пожар още от 2018 година, когато е била предизвестена от община Дупница. Прокуратурата ревизира и съответна ли е била реакцията на Пътната организация.
" Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При следваща инспекция не са открити боклуци. ", разяснява шефът на Агенция " Пътна инфраструктура ".
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР