(АПИ) предупреди за понижаване на температурите и дъжд, който ще

...
(АПИ) предупреди за понижаване на температурите и дъжд, който ще
Коментари Харесай

АПИ: Ще вали сняг, шофирайте само със зимни гуми

" (АПИ) предизвести за намаление на температурите и дъжд, който ще премине в сняг, във високите полета в Западна България и Предбалкана. По планинските проходи са вероятни навявания.

АПИ моли водачите, на които им следва на следващия ден пътешестване, да потеглят с коли, готови за придвижване при зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост и не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника.
АПИ: Шофьорите, в Смолянско, да са подготвени за зимни условия
Шофьорите, на които им следва пътешестване в Смолянско, да потеглят с коли, готови за зимни условия. Сняг вали по високите места...

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата, изясняват от АПИ.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя, показват от пътната организация.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.​

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР