АПИ показва със снимки преди и след, как е ремонтиран

...
АПИ показва със снимки преди и след, как е ремонтиран
Коментари Харесай

АПИ показва колко добре е ремонтиран пътят Видин - Връшка чука

АПИ демонстрира със фотоси преди и след, по какъв начин е ремонтиран пътният сектор Видин - Кула - Връшка чука с финансиране от Оперативна програма " Околна среда ".

Възстановено е свлачището при 10-ти км на път II-14, инвестицията е за над 2,5 млн. лв. . За обекта има издадено позволение за прилагане и водачите към този момент пътуват по ремонтираната права. Строително-монтажните работни са изпълнени по плана " Превенция и противопоставяне по свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа - Фаза 1 ", финансиран от предпочитана ос 4 на Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година

През 2014 година интензивни превалявания засилват свлачищна зона на второкласния път , в сектора от км 10+100 до км 10+260, провокират проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея.

Отсечката е затворена за придвижване , а трафикът минава по обходен маршрут - остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор.

 Възстановяват пътя и укрепват свлачището сред Видин и Връшка чука
Възстановяват пътя и укрепват свлачището сред Видин и Връшка чука

Инвестицията е за над 2.5 милиона лв.

С укрепването на свлачището на второкласния път, сред селата Бела Рада и Войница, е построена укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на правата , усъвършенствано е отводняването, изцяло реконструиран е злепоставен улук.

Участъкът е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи за повишение сигурността на придвижване.

Изпълнител на строително-монтажните работи е " ИСА 2000 " ЕООД . Договорът им е за 2 534 036 лева с Данък добавена стойност.

Строителният контрол е сбъднат от " Пътинвест-инженеринг " АД . Договорът им е за 39 384 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на " РУТЕКС " ООД и е за 18 900 лева с Данък добавена стойност.

 12 са претендентите за ремонт на пътя II-14 Видин - Кула - Връшка чука
12 са претендентите за ремонт на пътя II-14 Видин - Кула - Връшка чука

Интензивните превалявания през 2014 година активизираха свлачищна зона

Припомняме, имаше изказвания, че публичната поръчка на АПИ за ремонта на пътя и укрепването на свлачището е рекордно скъпа.

Агенцията пък от своя страна отбрани плана с довода , че в региона има остаряло свлачище, което през годините се засилва постоянно.

Припомняме, че от левицата внесоха искане техническа експертиза на проблематичните пътища в страната . През ноември предходната година, Дончо Атанасов отхвърли изказванията, че от пътищата се краде .

Припомняме, след безразсъден, само че драматичен случай от 5 февруари 2017 година , почина жена, откакто осветително тяло падна върху автомобила, в който тя се е возела. Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разяснява, че доказателствата от следствието постановат повдигането на общо шест обвинявания на длъжностни лица от АПИ .

Нито един от тях не се признава за отговорен и не дава пояснения. Всички те са с ограничения за неотклонение. Сред упрекнатите са Дончо Атанасов , някогашен началник и сегашен член на УС на АПИ, и Лазар Лазаров, някогашен началник на АПИ, който е обвинен и по други следствия .

 Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия
Инж. Дончо Атанасов ще проверява себе си по сигнала на Българска социалистическа партия

Атанасов дава отговор за поддържане на републиканската пътна мрежа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР