АПИ налага санкции на поддържащите фирми на АМ Тракия и

...
АПИ налага санкции на поддържащите фирми на АМ Тракия и
Коментари Харесай

АПИ глобява две снегопочистващи фирми

АПИ постанова наказания на поддържащите компании на Автомагистрала " Тракия " и на Софийски околовръстен път на стойност общо 50 000 лева . за ненавременни дейности при усложнената конюнктура. Това съобщи ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски на брифинг, отдаден на настоящата пътна конюнктура.

За поддържащите компании на Автомагистрала " Тракия " санкцията е в размер на 30 000 лева, а на тези на Софийския околовръстен път глобата е 20 000 лева

През миналото денонощие на терен работили 563 снегопочистващи машини. През нощта пътната конюнктура се усложни в цялата страна, доста внезапно паднаха температурите с сдържан, до някъде мощен вятър, което затрудни както снегопочистващата техника, по този начин и водачите, изясни Терзийски.
 АПИ предизвестява, че може да затваря пътища до момента в който ги почистят или се промени времето
АПИ предизвестява, че може да затваря пътища до момента в който ги почистят или се промени времето

563 снегорина са почиствали републиканските пътища през нощта

АПИ ще бъдат безкомпромисни за дейностите на снегопочистващите компании . При миналата усложнена обстановката във Варна и Добрич също са наложени наказания на снегопочистващите компании в размер на 52 000 лева " Нека да е ясно - няма да има никакъв компромис с почистването на пътищата на републиканската пътна мрежа ", безапелационен бе Терзийски.

Той се извини на водачите, които са чакали на Автомагистрала " Тракия ", Имало е обаче, по думите му, и доста недобросъвестни водачи , които са навлезли в спешната лента и забавили дейностите на пътните патрули при изваждането на авариралия тир.

АПИ са подготвени за зимата, само че приканиха водачите да бъдат деликатни, подготвен за път, да имат самообладание и да съблюдават наредбите на органите на Министерство на вътрешните работи. Шофьорите на тежкотоварните коли да не вършат колони в двете платна, тъй че да не може да мине снегопочистващата техника, прикани Терзийски.
 Ураганен вятър събори покрив на учебно заведение в Хасково
Ураганен вятър събори покрив на учебно заведение в Хасково

Паднало е и голямо дърво на многолюден бул.

В момента пътищата в страната се обработват и има затворен път за разчистване само в област Разград, защото без значение от това, че снегът не е доста, вятърът образува и основава доста преспи на платната на пътищата, най-вече в Североизточна България.

News.bg напомня, че през днешния ден о поради почистването.

Предупреждението бе отправено,

По-късно през днешния ден бе обявено, че

А в Хасково,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР