Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание

...
Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание
Коментари Харесай

17 храни, потискащи апетита

Апетитът е желанието да се употребява храна, само че това предпочитание не постоянно е обвързвано с апетит. Той дава отговор за адекватния банкет на сила, с цел да се поддържат метаболитните потребности на тялото. Апетитът може да се подтиква и от храна с добър усет, аромат, тип и други без да сме гладни. Също по този начин под стрес равнищата му се усилват и това елементарно довежда до неконтролиран банкет на храна, написа фитнес инструктура Станимир Михов в своя блог, отдаден на фитнеса и здравословното хранене.

Добрата вест е, че съществуват храни, които имат потвърдени свойства в потискането на апетита и могат да спомогнат по-лесно да поддържате добра форма. 

1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа съставна част, наречена капсаицин. Има изследвания, които са открили връзката между капсаицина и потискането на апетита. Капсаицинът има термо-генетични качества, което значи, че може да увеличи температурата и да докара до увеличение на кръвния поток и ускорение обмяната на веществата.

Лют червен пипер се употребява и в питателните добавки вид фет бърнар, което е още едно доказателство за успеваемостта му.

2. Канела

В едно изследване, обвързвано с канелата, участващите са помолени да прибавят 6 грама канела в оризов пудинг, с цел да се откри дали има резултат върху потискането на апетита. Било е заключено, че канелата забавя усвояването на въглехидратите от тънките вътрешности. Участващите, употребявали канела, са се чувствали сити по-дълго, по отношение на тези, които са консумирали пудинга без канела. Канелата има славата на фалшификация, която работи при понижаване на подкожни мазнини и намаляване.

Въпреки че няма директен резултат върху ускоряването на метаболизма или върху горенето на калориите, основната изгода идва от свойството и да контролира кръвната захар. Канела може да се прибавя към ориз, кисело мляко, топли питиета, супи, плодове, меса и други.

Други подправки, които са познати със свойствата си да контролират кръвната захар са карамфил и джинджифил.

3. Ядки

Ядките съдържат потребни мазнини, протеин, въглехидрат с невисок гликимичен показател и фибри, благодарение на което освобождават сила постепенно в тялото и го поддържат решето дълго време.

Трябва да се има поради, че ядките са калорична храна.

4. Авокадо

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, които се усвояват постепенно и засищат за дълго време. Също по този начин е отличен източник на разтворими фибри, които образуват гъст гел при съществуването на течност. Този развой забавя усвояването и прочиства червата, като по този начин се оказва и въздействие върху понижаването на холестерола.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР