„Апелираме да се направят законови промени и да можем да

...
„Апелираме да се направят законови промени и да можем да
Коментари Харесай

Шефът на „Национална полиция“ се закани люто на престъпниците и поиска крути промени

„ Апелираме да се създадат законови промени и да можем да използваме СРС за лицата, които се търсят “. Това сподели гл. комисар Христо Терзийски, шеф на Групово дело „ Национална полиция “ по време на чуването си на съвещанието на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Той изиска по отношение на лицата с присъди и лицата, за които има наложени ограничения за неотклонение и „ задържане под стража “ да бъдат употребявани други способи, прецизира Фокус.

БЛИЦ напомня, че шесторният палач от Нови Искър Росен Ангелов е бил с мярка за неотклонение „ подписка “, което му е разрешило още през 2009 година да се укрие от правоохранителните органи и макар постановената на три правосъдни инстанции присъда от 8 години затвор за блудничество с 11-годишно момиче, той да не я е изтърпял. А преди време медията ни сподели и документи и хората, позволили това да се случи .

„ Да използваме СРС по отношение на тези лица и да прилагаме Закона за електронните известия. На този стадий това за нас е невероятно и настина съгласно нас е значимо да можем да разполагаме с този инструментариум “, сподели гл. комисар Терзийски.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден шефът на „ Национална полиция “ разгласи какъв брой убийства е имало у нас през 2017 година, само че сподели нещо необичайно за едно от закононарушенията .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР