Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно

...
Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно
Коментари Харесай

Съдът решава дали да остави Нено Димов за постоянно в ареста

Апелативният спецсъд ще реши през днешния ден дали да остави за непрекъснато в ареста някогашният министър на околната среда Нено Димов. В събота, на първа инстанция, му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение по обвиняването в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник, написа bnr.bg.



Снимка: Булфото, списък

Съдът откри задоволително данни за неговата съпричастност за рецесията с водата в предоставените от прокуратурата 59 тома доказателства. Видя заплаха той манипулира очевидци, поради високата му държавна позиция към оня миг - с подадена, само че неприета от Народното събрание оставка, написа Novini.bg.

,,Към момента е налице заплаха да извърши друго закононарушение с оглед високата степен на социална заплаха - на него самия като длъжностно лице, и на действието, което е извършил``, уточни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Дали това, че от вчера Нено Димов вече е някогашен министър ще промени позицията на спецобвинението, ще стане ясно по-късно през днешния ден. В събота юристът на  Димов - Ина Лулчева, мощно да разкритикува правосъдния акт и призна че не е сюрпризирана.

Засега Нено Димов остава единственият виновен за водната рецесия в Перник, а прокуратурата, която разсекрети част от доказателствата по делото, е категорична  - в случай че някогашният екоминистър не беше разрешавал вода от язовир ``Студена`` да отива за промишлени потребности, до режим нямаше да се стигне.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР