Апелативният спецсъд остави в ареста петимата, обвинени за финансиране на

...
Апелативният спецсъд остави в ареста петимата, обвинени за финансиране на
Коментари Харесай

Обвинените за финансиране на тероризъм остават в ареста

Апелативният спецсъд остави в ареста петимата, упрекнати за финансиране на тероризъм, оповестяват БГНЕС. Миналата неделя спецсъдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Мустафа Алибрахим, Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али и Исения Асенова. Апелативният спецсъд удостовери определението му.
43 арестувани у нас при огромна акция против финансирането на тероризма Чужденците осъществявали нерегламентирани парични преводи в огромни размери
Преди 10 дни при огромната интервенция против интернационалния тероризъм бяха задържани 43 души, множеството непознати жители. Шестима бяха привлечени като обвинени, измежду арестуваните има българка, а един е разгласен за интернационално търсене.

Те се проверяват за две закононарушения. Първото е, че членовете на групата са трансферирали 25 млн. евро и над 100 леки автомобила към терористични организации в чужбина. Второто е, че са взели участие директно и индиректно в терористична организация.
Българка е измежду арестуваните за финансиране на тероризъм Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на 6-ма души, единият от тях се търси
Шестото лице е привлечено като обвинен в негово неявяване, задочно. Той се търси и е мъж от сирийски генезис. Всички непознати жители обитават на законно съображение на територията на България. Трима от тях са със статут на краткотрайно пребиваващи. Двама от тях са непрекъснато пребиваващи чужденци в страната ни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР