Апелативният специализиран съд реши окончателно бившата кметица на столичния район

...
Апелативният специализиран съд реши окончателно бившата кметица на столичния район
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова остават в ареста

Апелативният профилиран съд реши дефинитивно някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева да остане в ареста. Заедно с нея зад решетките остава и някогашната зам.-кметица Биляна Петрова.

Магистратите от Апелативния спецсъд взеха решение да не пуснат двете под домакински арест, каквото беше решението на първа инстанция.

Решението трябваше да бъде взето през вчерашния ден, 5 декември, само че до това не се стигна.

Според решението на съда може да се направи основателно съмнение, че в случай че двете излязат на независимост, те може да извършат ново закононарушение.

Припомняме, Иванчева и Петрова трябваше да изоставен ареста, откакто Специализираният съд реши да промени ограниченията им за неотклонение от " задържане под стража " в " домакински арест ".
Веднага след решението на съда обаче спецпрокуратурата апелира това определението и стартирането на двете беше стопирано, до момента в който Апелативният съд се произнесе дефинитивно по митинга на обвиняването.

Именно спряното освобождение на Иванчева и Петрова, макар решението на спецсъда, беше посочено като неуместно от юриста на упрекнатата някогашна кметица Марин Марковски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР