Апелативният специализиран наказателен съд заседава днес по искането на Лиляна

...
Апелативният специализиран наказателен съд заседава днес по искането на Лиляна
Коментари Харесай

Лилана не знае дали е в ареста заради Божков

Апелативният профилиран углавен съд заседава през днешния ден по настояването на Лиляна Деянова, по-известна като певицата Лилана, да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение, а в правосъдната зала стана известно, че прокуратурата ѝ е повдигнала ново, трето обвиняване.

До момента тя бе упрекната за присъединяване в проведена незаконна група дружно с брат си Александър и съдружника си Мартин Димитров и за закани на длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ). Новото обвиняване е по член 248, алинея 5 от Наказателния кодекс и е за това, че Лилана е получила средства от еврофондове, откакто заявила погрешни данни. Към новото обвиняване е привлечена и Ася Йочева, с която бяха в дует L.A. (Йочева е представител на компания "Телерайз лимитед " - бел. ред.)

На журналистически въпроси тя отговори, че не може да каже дали е в ареста поради предприемача с ползи в хазарта и обвинен в друго дело Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от.

,,Не мога да кажа дали поради Божков съм тук. Но даже и единствено този въпрос позорно е, в случай че това е по този начин. Бекяров (бизнесменът упрекнат дружно с Божков Борис Бекяров - бел. ред.) познавам, само че какво общо има това с моите неща? ". Така Лилана разяснява пред публицисти връзката, която се прави сред нея и предприемача с ползи в
хазарта Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, както и с други хора, упрекнати дружно с него.

ЛиЛана още веднъж се изправя пред съда

Очевидно някой го е боязън от нас, само че не знам кого ", сподели Деянова и изясни, че не може да каже кой би имал интерес от това тя, брат й Александър Деянов (по-известен като бийтбоксърът Скилър - бел. ред.) и съдружникът ѝ Мартин Димитров да бъдат арестувани.

Деянова описа в детайли за електронните винетки, чиято продажба трябвало да стартира малко след арестите.

,,Имахме подписан контракт с мобилния оператор "Виваком " и с няколко вериги бензиностанции. На 28 април трябваше да стартираме продажбата на електронни винетки. Нямам концепция кой има интерес ние да сме арестувани, само че интерес да не стартираме продажбата на електронни винетки има една компания - "Интелигентни трафик системи ". Те са изпратили писма и поради това малко преди арестите бензиностанциите "Шел " и "Лукойл " отхвърлиха да работят с нас, тъй като нашата система не била задоволително добра и не сме имали право да работим ", изясни Деянова.

Тя не отхвърля, че познава Ася Йочева, само че съгласно нея сходно другарство не е проблем и разгласи, че в случай че беше по този начин, то всяка социална поръчка в България щеше да е в спор на ползи.

,,Кметицата на София Фандъкова може да познава шефовете на компании, които аплайват за разчистване и за боклука. Аз съм в ареста от 45 дни. Ние сме единствените хора, които ги държат в ареста. Моето обвиняване е, че съм показала погрешни данни, само че сме изпълнили плановете по европейските фондове. Обвиняват ни в спор на ползи, който още не можем да разберем какъв е. Спомняме си случаите с "къщи за тъщи " - макар очевидния спор на ползи зам.-министър на стопанската система беше пуснат под гаранция ", направи съпоставяне Деянова, представен от "Дневник ".

По думите ѝ, когато от АПИ са отказали да подпишат контракт с компанията им, Деянова и Мартин Димитров са решили да намерят различен метод по какъв начин да продават електронни винетки.

"Отказахме се от 7% комисионна, която бихме получавали, в случай че работим със системата на АПИ и се свързахме с всички бензиностанции, годишни механически прегледи, мобилни оператори и всички, които продават неща, свързани с коли. Дадохме 15-20 лева
бонуси на всички хора за всяко нещо, което могат да употребяват за своя автомобил, вдигнахме винетката с 3 лева и бяхме подготвени да пуснем предплатена винетка ", изясни още Деянова.
Тя сподели и че Мартин Димитров също ще изиска по-лека мярка за неотклонение, само че чисто стратегически на предното съвещание се е отказал от молбата си, защото с юриста му са решили да изчакат да мине мярката на Деянова.

От прокуратурата през днешния ден показаха и два тома нови доказателства, както и разпити на трима очевидци. Държавното обвиняване изиска Деянова да остане непрекъснато под стража, защото съгласно доказателствата има задоволително данни, които да я уличават в закононарушение. Освен това съгласно прокуратурата, няма риск тя да се укрие, само че може да извърши друго закононарушение, в случай че бъде под домакински арест.

Прокуратурата твърди, че в дома си Лилана може да се среща с всеки и ще има достъп до интернет и мобилен телефон, което няма да попречи тя да извърши закононарушение. Като друга причина от прокуратурата показаха и обвиняването за опити да се влияе върху висши длъжностни лица, с което от обвиняването настояват, че има риск тя да повлияе и на очевидци по делото. Според прокуратурата става въпрос за огромна незаконна активност, осъществена в дълготрайно време и с присъединяване на доста лица.

Прокуратурата акцентира, че има и частични признания на Ася Йочева, която споделя, че не е имала опция механически да извърши контракти, а компанията й не е разполагала в никакъв случай с техническо поръчителство да създаде програмен продукт, нито е имала контракти, а в това време е издавала фактури. Тези документи са с погрешно наличие, само че въз основа на тях са изплатени суми, твърди още прокуратурата. Освен това имало и 168 листа заявления, от които се вижда, че членовете на групата са в спор на ползи.

Адвокат Николай Хаджигенов, който я пази, съобщи, че намира всички тези обвинявания кардинално за комични.

,,Няма заплаха Лиляна Деянова да се укрие. Тя е задоволително известна след 10 години музикална кариера и видеоклипове и по MTV - евентуално известността й образно е сравнима с тази на Пеевски. Как ще се укрие? ", акцентира юрист Хаджигенов.

,,От прокуратурата настояват, че са налице частични признания, само че на 40-тия ден схванаха, че тя се споделя Йочева, а не Йовчева, както е записана във всички документи ", разяснява иронично юрист Хаджигенов.

,,Защитата не може да си изясни какъв е този извратен интерес към трети лица по това дело - първите въпроси към очевидците дали познават Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, Борис Бекяров, Георги Попов, компания "Декарт ". Единствената връзка с Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от са въпросите на прокуратурата към очевидците дали го познават ", акцентира бранителят. По думите му този вид поръчкови каузи преследват избрана цел и концепцията им е инквизиция, както и обвинените непременно да бъдат арестувани.

"В продължение на 36 дни прокуратурата не реалокира и един кламер от досиетата и делото досега, в който профилираният съд не реши, че би трябвало да пусне Деянова под домакински арест. Тогава прокуратурата реши да разпита очевидци и нови обвинявания ", уточни бранителят и изясни, че от на следващия ден може да се чакат и обвинявания за канибализъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР