Апелативният съд във Велко Търново реши да остави шефа на

...
Апелативният съд във Велко Търново реши да остави шефа на
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК-Ловеч остава под домашен арест

Апелативният съд във Велко Търново реши да остави шефа на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Ловеч под домакински арест, заяви " 24 часа ".

Антонио Маринов е упрекнат за корист със средства на РЗОК - Ловеч. Той беше арестуван при акция на ДАНС и полицията в регионалния град на 15 март. След това обаче Маринов беше пуснат под домакински арест.

Окръжната прокуратура в Ловеч изиска по отношение на Маринов да се вземе най-тежката мярка за неотклонение - непрекъснат арест. На 19 март обаче Окръжният съд в града не почете настояването на държавното обвиняване, нареждайки Маринов да остане с мярка домакински арест.

Определението е било протестирано както от обвиненият, по този начин и от обвинения, посредством неговия бранител. На това съображение се образува дело в Апелативният съд в Търново.

Според митинга на прокуратурата Маринов би трябвало неотложно да влезе в ареста, тъй като има възможност да се укрие или да извърши ново закононарушение, с което да попречва следствието по случая. Защитата на Маринов пък желае съдът да отстрани мярката за неотклонение по отношение на някогашния началник на РЗОК-Ловеч, тъй като по случая нямало никакви доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Маринов е направил закононарушението, за което е упрекнат.

След двата елементарна Апелативният съд във Велико Търново реши мярката на Маринов да не се трансформира и той да остане под домакински арест. Това определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР