Апелативният съд във Велико Търново (ВТАС) е потвърдил наложената от

...
Апелативният съд във Велико Търново (ВТАС) е потвърдил наложената от
Коментари Харесай

Пияната плевенчанка, блъснала патрулка, остава в ареста след решение на Апелативния съд


Апелативният съд във Велико Търново (ВТАС) е удостоверил наложената от Окръжния съд (ОС) в Плевен най-тежка мярка за неотклонение " задържане под стража " за плевенчанката, която кара пияна и блъсна полицейски патрулен автомобил, съобщават от пресцентъра на великотърновския съд.

Заседание по делото, след обжалване от бранителя на подсъдимата на определението на съда в Плевен, е извършено през днешния ден. 

" Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира жалбата за неоснователна, като сочи в претекстовете си, че въпреки следствието да е в начален стадий, към сегашния миг са събрани задоволително доказателства, с цел да може да се направи обосновано съмнение по отношение на авторството на действията “, се показва в прессъобщението на ВТАС. Според въззивния съд, вярно ОС-Плевен е приел, че е налице действителна заплаха обвинената да се укрие или да извърши закононарушение. 

Определението на ВТАС е дефинитивно.  

28-годишната Г.Н. е привлечена като обвинена за това, че на 11 юли в плевенския квартал " Сторгозия " е карала открадната кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който униформените са се пробвали да я спрат. 

Повдигнатото обвиняване от Окръжна прокуратура – Плевен против 28-годишната жена е за причиняване на обилни имуществени вреди при пътно-транспортно произшествие в изискванията на продължавано закононарушение, шофиране в нетрезво положение с над 1,2 промила алкохол в кръвта и незаконно лишаване на автомобил.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР