Апелативният съд във Велико Търново ще заседава в понеделник по

...
Апелативният съд във Велико Търново ще заседава в понеделник по
Коментари Харесай

Ревизират скандална условна присъда за двама, сгазени на тротоар в Горна Оряховица

Апелативният съд във Велико Търново ще заседава в понеделник по делото за зверска злополука в Горна Оряховица, при която млад водач умъртви двама мъже на тротоар и рани пасажер, а получи условно наказване.
Окръжна прокуратура Велико Търново и частни обвинители стачкуват присъдата и желаят затвор за 20-годишния лидер.
Жестоката драма, която почерни две фамилии, се разигра на 13 октомври 2017 година на метри от полицейското ръководство в железничарския град. Тогава Антон И., към момента възпитаник, се връща от заведение в Лясковец. Тойотата му се движи със 72 км/ч. по ул. "Отец Паисий " към автогарата, когато водачът с няколко месеца стаж губи ръководство. Колата напуща пътното платно, качва се на левия тротоар и опустошава в тил пешеходците Красимир Енев на 20 година и 40-годишният Димитър Димитров.
По-възрастният издъхва на място, а младежът изпада в мозъчна гибел във великотърновската болница. Семейството на Краси взема решение да подари органите му и по този начин дава късмет на четирима тежко заболели. В мелето междинна телесна щета получава и 15-годишен пасажер в колата на шофьора-убиец.
Година по-късно лидерът се призна за отговорен пред Окръжния съд и по съкратеното правосъдно разследване получи 3 години условно с 5 години изпитателен период. Съдът лиши подсъдимия от право да ръководи МПС за период от 5 години.
След присъдата бащата на убития Красимир, Янко Енев, трогна цяла Бъргария с покъртително писмо и стон за правдивост. "...моето момче избави четирима със гибелта си, а килърът му приключи учебно заведение с отличие, отпразнува бала си и ще става студент. В съда сме, с цел да разберем по какъв начин ще бъде овъзмездена една-единствена съответна постъпка на този добър възпитаник. Тягостно и трудно е, само че моментът наближава. Последната изнемощяла и обезверена бащина дума пред съдията е молба за ефикасна присъда ", написа Янко Енев.

На фотографията е прегазеният Красимир Енев, който избави с органите си четирима души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР