Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата от 25 г.

...
Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата от 25 г.
Коментари Харесай

25 г. затвор за русенеца, заклал жена си на пътя

Апелативният съд във Велико Търново удостовери присъдата от 25 година затвор за русенеца, който предходната година свиреп умъртви брачната половинка си на пътя Русе- Бяла.

На 13 февруари Окръжният съд в Русе призна Бахар Селим /34 г/ за отговорен в това, че на 31 май 2016 година съзнателно е умъртвил Джейлян Селим /27 г/.

Той заклал жена си от ревнивост. Изпадналият в гняв мъж се нахвърлил върху нея с нож и захванал да я мушка. Тя се пробвала да избяга, излизайки от автомобила, само че била настигната от Бахар, който траял да забива острието в тялото и.

След като видял безжизненото тяло на брачната половинка си, той самичък се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. По-късно вечерта бил открит и задържан в дискотеката на село Пиргово.

Според обвинителния акт убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и по изключително непосилен метод. Заради тези условия първоинстанционният съд го осъди на пожизнен затвор, само че защото делото беше гледано по съкратената процедура с цялостни признания, присъдата беше понижена, както изисква законът.

Бахар Селим бе наказан още да заплати на родителите на убитата и малолетния й наследник кръвнина от по 150 000 лв. на всеки от тримата.

Защитата обаче апелира пред Апелативния съд във Велико Търново, с претекста,че присъдата е неправилна, голословна, при позволени нарушавания на материалния закон и на основни процесуални правила и наложеното наказване е очевидно незаслужено. В жалбата се настояваше още да бъде понижен размерът на наказването и на присъдените компенсации. Защитникът твърди, че Бахар Селим е наказан и за това, че убийството е осъществено с користна цел, без такова обвиняване да има в обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Русе.

В същото време присъдата апелираха и родителите на убитата, които стачкуваха против редуцирането й настояха то да бъде увеличено на 30 години затвор.

Съдът във Велико Търново обаче удостовери настоящето наказване. Последната дума ще има Върховният касационен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР