Апелативният съд във Велико Търново е оправдал акушерка от АГ-

...
Апелативният съд във Велико Търново е оправдал акушерка от АГ-
Коментари Харесай

Оправдаха акушерка от Тетевен, обвинена за причинена смърт на новородено дете

Апелативният съд във Велико Търново е оправдал акушерка от АГ- Тетевен, по повдигнатото й обвиняване за породена гибел по несъобразителност на новородено дете. Това оповестяват от Съда.

С присъда от 19 декември 2018 година Апелативен съд - Велико Търново, е отменил присъдата на Окръжен съд - Ловеч, от 29 септември 2016 година, с която подсъдимата Нина Б. е била приета за отговорна и наказана на две години отнемане от независимост условно. Съдът в Ловеч е постановил подсъдимата да бъде и лишена от право да упражнява лекарска специалност за период от две години.

Апелативнят съд във Велико Търново обаче е признал подсъдимата Нина Б. за почтена в това, че на 22 април 2015 година в Тетевен, в поделение "АГ " при МБАЛ "Д-р Ангел Пешев " ЕООД, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, при водене на раждане на Наташка И.Г. от ловешкото село Глогово, като дежурен доктор, е нарушила Закона за здравето. Въвела е лекарствения артикул "Окситоцин " с огромна централизация, форсирала е въвеждането му на родилката, не е проследила положението й и не е разпознала съществуването на положение "тесен таз и подозрение за пелвеофетална диспропорционалност ". По този метод е предизвикала по несъобразителност гибелта на Зара П.Г., дете на родилката, като Апелативният съд я оправдава напълно по повдигнатото й от Окръжна прокуратура - Ловеч, обвиняване.

Присъдата на Апелативен съд - Велико Търново, предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР