Апелативният съд във Варна уважи протест на прокуратура срещу решение

...
Апелативният съд във Варна уважи протест на прокуратура срещу решение
Коментари Харесай

Връщат в затвора жесток убиец, пуснат предсрочно на свобода

Апелативният съд във Варна почете митинг на прокуратура против решение на Окръжния съд наказан на 20 година затвор за ликвидиране на студентка да бъде пуснат предварително.

Лазар Касабов е бил освободен условно, като със същото определение съдът е открил изпитателен период, колкото е остатъкът от неизтърпяната част от присъдата, оповестиха от прокуратурата.

43-годишният Касабов бил приет за отговорен и наказан в началото на 13 години отнемане от независимост при непоколебим режим за умишленото ликвидиране на приятелката си Кремена Ат., осъществено през март 2001 година, както и за придобиване и държане на автомат „ Калашников “ със заличени серийни номера, за което е получил наказване 4 години затвор.

Съдът групирал двете присъди и му наложил да изтърпи по-тежката.

Последвал митинг на Окръжната прокуратура и на втора инстанция присъдата от 13 била увеличена на 20 година Това удостоверил и Върховен касационен съд.

Убийството от 10-11 март 2001 година, осъществено от работещия като охранител мъж, е шокирало обществото, акцентират от държавното обвиняване. Тялото на студентката Кремена, откакто била убита от Касабов с изстрел с автомата, било разчленено с трион и изхвърлено в околност в региона на телевизионната кула над Варна и затрупано с камъни.

Личните движимости на момичето и автомата наказаният изхвърлил покрай Делфинариума във Варна. Останките от тялото на Кремена били открити от овчар на 1 април.

В биографията на Касабов попада и причиняване на гибел по несъобразителност след съзнателно нанесена тежка телесна щета на студента Стефан Ст., осъществено на 26 януари 1998 година Тогава той сключил съглашение, по което за закононарушението му било наложено единствено условно наказване от 3 години с петгодишен изпитателен период.

Въпреки че Касабов посочил позитивни резултати в пандиза Апелативният съд не е почел стартирането му с претекста, че е предизвикал гибелта на двама души, а действията му се отличават с особена свирепост и грубост. За използването на условното предварително освобождение от пандиза на наказано лице се преценя и степента на социална заплаха, което не било сторено от първоинстанционния съд, означават апелативните съдии.

Междувременно през днешния ден депутатите анулираха на първо четене по този начин наречената корекция "Наглите ", с която пандизчии можеха сами да желаят предварителното си освобождение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР