Апелативният съд във Варна остави в ареста руския гражданин Алексей

...
Апелативният съд във Варна остави в ареста руския гражданин Алексей
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста руснака Алексей Алчин

Апелативният съд във Варна остави в ареста съветския жител Алексей Алчин, откакто прегледа жалбата против избрания му предходната седмица от Окръжния съд арест, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Производството визира само мярката за неотклонение, а не разглеждане на настояването за екстрадиция всъщност, прецизираха от пресслужбата на Апелативния съд.

На 5 юли Апелативният съд сложи под домакински арест търсения за укриване на налози в огромни размери съветски жител. Така горната инстанция промени определението на Варненския областен съд, с което той бе краткотрайно арестуван под стража за период до 40 дни. В рамките на този период съветската страна е изпратила нужните документи за екстрадиция, което е дало съображение на Окръжната прокуратура да изиска непрекъснатия му арест.

На 2 август Окръжният съд почете това искане. Определението на първата инстанция бе обжалвано пред въззивния съд и точно тази тъжба инициира производството през днешния ден.

Вчера пред Съдебната палата във Варна бе проведен митинг срещу екстрадицията на Алчин. Според протестиращите той ще бъде подложен на репресии, в случай че бъде върнат в родината му.

По думите на брачната половинка му закононарушенията, които са посочени в исковете за екстрадицията му, са финансови, само че тя счита, че същинската причина е рецензията му към Русия във връзката с нашествието в Украйна. В знак на митинг против дейностите на Русия на проява преди няколко месеца във Варна той изгаря паспорта си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР