Апелативният съд в София постанови домашен арест за рускинята Галина

...
Апелативният съд в София постанови домашен арест за рускинята Галина
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Галина Марчукова, издирвана от Русия

Апелативният съд в София постанови домакински арест за рускинята Галина Марчукова, за която е издадена заповед за арест от Русия и е поискана екстрадицията й от България поради заграбване на средства, финансови закононарушения.

Името на Марчукова се свързва с съветската „ Нота Банка “, на която тя е била финансов шеф. Както и с полковник Дмитрий Захарченко, зам.-директор на съветското КПКОНПИ, който беше задържан през 2016 година откакто в дома му бяха открити 120 млн. $, за които се счита, че са от въпросната банка.

Руски съд издава заповед за арест на Марчукова на 27 октомври 2022 година Тя е открита от организацията по бежанците в България горе долу по същото време. На 1 март 2023 година Държавната организация за бежанците издава заповед за настаняването й в „ Бусманци “ като е подредено и превозването й в МВР-болница. На 18 март прокурор от Върховна касационна прокуратура е постановил задържането ѝ до 72 часа, както и да се уведоми съветското бюро на Интерпол, че Марчукова е задържана у нас. На 19 март Софийски градски съд постановява задържане под стража в период до 40 дни, в които следва да бъде възложен превод на български език на документите по отношение на настояването за екстрадиция от страна на Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР