Апелативният съд в София отмени определението на Окръжен съд –

...
Апелативният съд в София отмени определението на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Какво се случва?! Пуснаха на свобода кандидат-кмета на ,,Възраждане“, а има да лежи 6 години

Апелативният съд в София анулира определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на претендента за кмет на Дупница Методи Захаринов е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, и му дефинира парична гаранция от 2500 лв., оповестиха от съда.
На Захаринов беше натрапен непрекъснат арест по отношение на водено против него дело за екстрадиция по искане на Гърция. Там мъжът е наказан през 2018 година за шест години затвор за държане на 9 подправени банкноти от по 50 евро, оповестява Българска телеграфна агенция.
Според апелативните съдии няма заплаха Захаринов да се укрие, той не съставлява социална заплаха, работи, има семейство и не се е укривал. Кандидатът за кмет съобщи пред съда, че е научил за настояването по време на заседание със съграждани, на което отишъл като регистриран участник в идните локални избори. Веднага след постъпилата информация той се е предал на управляващите и е декларирал подготвеност за цялостно подпомагане.
Европейската заповед за арест на Захаринов е от 18 май 2018 година, а от постановената му присъда остава да излежи 5 години 11 месеца и 27 дни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР