Апелативният съд в София остави в ареста Георги Семерджиев, предадеБГНЕС.

...
Апелативният съд в София остави в ареста Георги Семерджиев, предадеБГНЕС.
Коментари Харесай

И Апелативният съд остави Георги Семерджиев в ареста

Апелативният съд в София остави в ареста Георги Семерджиев, предадеБГНЕС. Съдът почете решението на Софийски градски съд да не промени мярката за неотклонение на Семерджиев.

Припомняме, че на 24 октомври съдът реши, че има задоволително - освен това безапелационни, доказателства, че Семерджиев е причинител на петте закононарушения, за които е упрекнат. Той е с висока степен на социална заплаха и в случай че е на независимост, може да се укрие, както и да извърши други закононарушения, изясни съдът.

Тогава Георги Семерджиев не пристигна в правосъдната зала. В неделя в молба до съда е показал, че има " влошено здраве ". Адвокатът муобаче съобщи, че неговият клиент му споделил, че не желае да участва.

На 5 юли късно вечерта Семерджиев провокира тежка злополука на столичния бул. Черни връх, при която починаха две млади девойки. Шофьорът е бил дрогиран, управлявал е мощния си джип със скорост повече от три пъти над позволената, и автомобилът му е бил с непознати регистрационни номера. В автомобила му бяха открити стоп палка, нож и маска.

Катастрофата стана причина и за разтърсвания в Министерство на вътрешните работи с обвинявания за покровителства над Семерджиев.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обаче изясни, че рокадите в Министерство на вътрешните работи не са свързани напълно със случая „ Семерджиев ”. " Натрупаха се доста произшествия ", сподели той.Демерджиев добави, че предложенията за хората, които да бъдат заменени, са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Един началник на това равнище - в районното ръководство, би трябвало да сътвори такава организация и надзор във връзка с чиновниците си, че да не позволява произшествия. Недопустимо е полицейски чиновници да карат след приложимост на алкохол. Имаше опит този случай да бъде затулен. Знаете случаите „ Семерджиев ” и „ Любенов ”. Имаше поредност от случаи ”, добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР