Апелативният съд в София не даде ход на делото за

...
Апелативният съд в София не даде ход на делото за
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Милен Цветков не тръгна на втора инстанция

Апелативният съд в София не даде ход на делото за злополуката, при която почина телевизионния водещ Милен Цветков. Причината е неявяване на бранителите на подсъдимия Кристиан Николов, оповестиха от съда.

Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият юрист - Лъчезар Таков, е върнал призовката с пояснение, че е бил зает единствено за процеса на първа инстанция.

През март Софийският градски съд призна за отговорен и осъди на 9 години затвор 23-годишния Кристиан Николов . Той бе лишен и от право да ръководи транспортно средство за 10 години. Според магистратите обаче младежът е направил закононарушението по несъобразителност и непредумишлено.

Прокуратурата стачкува присъдата, като изиска 15 години затвор и доживотно лишаване на шофьорската му брошура. От държавното обвиняване са на мнение, че закононарушението е осъществено съзнателно и с този аргумент желаят по-тежко наказване за Николов .

По-висока присъда желаят и околните на Милен Цветков, а подсъдимият - да бъде оневинен или да бъде понижено наказването му.

Катастрофата стана точно на Великден - 19 април 2020 година. Експертиза сподели, че при случая Милен Цветков е получил скъсване на аортата - положение, което е несъвместимо с живота.

В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри 232 нанограма амфетамин на милилитър, също така младежът е карал с превишена скорост.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР