Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди спирането на апорта за Пловдивския панаир

Апелативният съд в Пловдив удостовери прекъсването на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир
Това значи, че до края на производството в Софийски градски съд акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното сдружение " Пълдин туринвест " АД, заяви " 24 часа ".
Прочетете още
В резултат на заведеното от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени претенции, Апелативен съд - Пловдив удостовери прекъсването на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към " Пълдин туринвест " АД. Съдът удостовери определението на Окръжен съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно произвеждане за регистриране на увеличението на капитала на " Пълдин туринвест " АД посредством непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до привършване с влезнало в действие правосъдно решение на производството.

Това значи, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното сдружение " Пълдин туринвест " АД.

В началото на юни министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди цялостен юридически разбор по проблема с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му разпореди със свое решение да извърши всички вероятни дейности в отбрана на държавния интерес. В средата на юли Министерството на стопанската система и промишлеността заведе иск за собствеността на акциите, като изиска и прекъсване на вписването на апорта в Търговския указател и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР