Апелативният съд в Пловдив отказа да освободи арестувания екс полицай-мутра

...
Апелативният съд в Пловдив отказа да освободи арестувания екс полицай-мутра
Коментари Харесай

Ултраси на Локо Пд окупираха съда - искат полицаят-мутра на свобода! Обясненията на Качака не хванаха дикиш

Апелативният съд в Пловдив отхвърли да освободи задържания екс полицай-мутра Атанас Качаков, от който бе проплакал пововината град. Днес известният като Качака някогашен чиновник на реда (защото неотдавна го изхвърлиха публично от системата на МВР) застана пред магистратите с искане за по-лека мярка. При предходното гледане на мярката тулупестият Качаков се появи в съд а по меко казано непочтителен метод. Той си бе - отбор, на който е ултрас и по сведения постоянно е взел участие и провел сбивания с момчета от Ботев Пд. Случвало се е и да употребява служебното си състояние, с цел да вреди на почитатели на " канарчетата ". Но за тоза ще пишем в последващи публикации.

Качака е упрекнат, че е бил част от ударната бригада в Трето районно ръководство и бе арестуван дружно с началника Самуил Хаджиев поради опит за заграбване на 500 кг. марихуана, похищение и жестоки гаври и побой. 

Роднини на бившето ченге дружно с ултраси от агитката на Локо Пд се събраха през днешния ден пред Апелативния съд в опит да повлияят на решението на магистратите. Бяха се подготвили очевидно добре - със заучени изречения и авансово отпечатъни транспаранти - с идентичен шрифт, въпреки да твърдяха, че роднините и футболните ентусиасти са се организирали поотделно. 

Близките на Качаков настояваха за неговото освобождение, както и за разпит на към този момент някогашния началник на Вътрешна сигурност Стефан Банков. Защитата на Качаков се базира на изявление, обещано от бившя началник на Вътрешна сигурност, който в изявление пред Българска национална телевизия съобщи, че служебният министър Бойко Рашков го е извикал в кабинета си и е упорствал за ареста на шефа на ОД МВР- Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, който по същото време беше в болница. Нещо, което бе изрично отречено от министъра, който даже разгласи, че ще даде Банков на съд поради клеветата.

Въпреки това, отбраната на задържаните Самуил Хаджиев и Атанас Качаков интерпретира изказването на Банков с следствията против тях и на тази база претендираза смяна в събитията и желае ново преразглеждане на ограниченията. 

Съпругата на Качаков Валентина е безапелационна, че мъжът й е почтен по обвиняването, че той забъркан в   опита за кражба на марихуана от склад в Болярци.„ Съпругът ми не е бил в Болярци. На 4 април беше дежурен на изборите. На 5 април гледаше децата. “, разяснява дамата на към този момент някогашния служител на реда.

„ Синът ми е спокоен човек е. Спечели конкурс за контрольор “, сподели татко му пред кореспондент на TrafficNews.bg.

„ Настояваме да бъде разпитан Стефан Банков, тъй като той самичък споделя пред Българска национална телевизия, че е притискан по отношение на арестите в Трето районно. Да каже кой му е поръчал ареста “, зоват околните на Качаков.

На последното съд ебно съвещание Окръжен съд отхвърли настояването на отбраната да бъде свикан Банков.

Качаков този път не се яви в съд а с футболна фланелка на Локо Пд, само че единствено тъй като взе участие в съвещанието по скайп връзка. В залата юристът му Стоян Донков сложи подсъмнение показанията на отвлечения Фарук Манаф, който е очевидец на обвиняването. Според юриста той бил " изтъргувал свободата си "   като е съд ействал на Вътрешнасигурност. Адвокатът изиска и очна ставка сред Фарук Манаф и Атанас Качаков, обвиняайки прокуратурата в безучастие. 

От прокуратурата считат, че настояванията са неоснователни. " В сегашния миг тези претенции нямат отношение. Заседанието е по искане за изменение на мярка за неотклонение. Тези претенции би трябвало да се насочат към наблюдаващия прокурор, а не към съд а. Оставям без коментар, че следствените органи и съд а са заблудени ", обявиха от държавното обвиняване.

Съдът отхвърли настояването на отбраната за разпита, но коментира, че Банков би трябвало дабъде разпитан по проблема при следствието.

" Искам да се грижа за фамилията си. Минала седмица разбрах, че дребният ми наследник е в болница и жена ми не е трябвало да върви на работа. Ако съм с дом.арест ще си виждам децата. Големият ми наследник върви на учебно заведение и на тренировки, би трябвало да го взима и кара жена ми. Аз не съм направил закононарушение. В деня на закононарушението, аз съм бил на работа в Трето районно. Това може да се разбере с докладните, направени от мен. Този ден проверявахве карантинирани лица, бях с сътрудници, които могат да го потвърдят ", сподели в последната си дума Качаков.

Към момента, обвиняването е с отлична обезпеченост. Показанията на Манаф са безапелационни, разяснява съд ът. В залата стана ясно, че през вчерашния ден един от обвинените е бил разпитван пред съд ия. Направен е бил следствен опит, в който Манаф е показал местата, където е бил изтезаван, както и дейностите на самия Качаков. Показанията на Манаф не са единствените в тази посока. Свидетелят Иванов, който е бил упрекнат в кражба на марихуана от унифирмените, е подавал сходни сигнали като на Манаф. 

Съдът отхвърли да промени мярката за неотклонение на Качаков и решението е дефинитивно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР